Zánět středního ucha

Dobrý den, syn bere od Silvestra antibiotika Augmentin, na zánět průdušek. Po celý týden má střídavě teploty,nyní 39,2, kašel ustupuje. Je mu 16 měsíců. Jak bych poznala zánět středního ucha? Co doporučujete? Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Veroniko, pokud do šesti dnů od nasazení antibiotik neustupují teploty, zdá se, že jsou antibiotika neúčinná, doporučila bych Vám proto návštěvu pohotovosti, kde by měli provést odběr sputa- vykašlaného materiálu, jeho vyšetření a nasazení antibiotik dle citlivosti zjištěného původce. Pokud máte podezření na zánět středního ucha, dítě si ouško drží, reaguje bolestivě i na jemné zatahání za ouško, doporučila bych Vám neprodlenou návštěvu ORL.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x