Zánět středního ucha

Dobrý den. Měla jsme zánět středního ucha se spontání perforací bubínku, brala jsem antibiotika-Augmentin. Po dobrání antibiotik-kontrola na ORL.. Bubínek se pomalu zaceluje, jinak všechno v pořádku. Kukala jsem...Akorát jsem v den kontroly měla ráno zvýšenou teplotu-37,4. Když jsem to řekla lékařce, tak mi odpověděla, že jsem byla moc přikrytá a že to nic není. Já se ale necítím zdravá, ucho mě bolí a je zalehlé, mám rýmu-docela hustou a škrábe mě v krku.. ta teplota mi přijde divná, když jsem týden brala ta ATB... Tak se chci zeptat, jak dlouho mě může ucho bolet a být zalehlé?? případně kam ještě k lékaři bych měla běžet... k lékařům chodím strašně nerada, ale uši mám jenom jedny a myslím si, že zanedbat něco, by byla velká chyba... Díky za odpověd...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud obtíže přetrvávají, navštivte znovu svou lékařku (bez ohledu na to, co Vám řekla při poslední kontrole). Jestliže máte zalehlé ucho a rýmu, jistě nejste zcela zdráva. Podaná ATB nemusela zlikvidovat všechny bakterie nebo se mohla přidat infekce, na kterou podaná ATB neúčinkují (jiná bakteriální infekce nebo virová infekce). Lékařka znovu zkontroluje stav a podle potřeby upraví léčbu. Pozn. Nemusíte mít stále prvotní zánět středního ucha, zalehnutí ucha často způsobuje otok sliznice Eustachovy trubice (spojuje středouší s nosohltanem, vyrovnává tlak ve středouší) jako průvodní jev zánětu sliznic při rýmě či zánětu nosohltanu apod. Z tohoto hlediska můžete zkusit (pokud to nemáte zakázáno lékařem) užívat kapky nebo sirup na ředění hlenu (acetylcystein, ambroxol) a/nebo kapky do nosu na splasknutí sliznice (tramazolin, xylometazolin apod., konkrétní přípravky poradí v lékárně).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: