Zánět tlustého střeva

  • Dotaz od: Petra Džambicová
  • Publikováno: 7.12.2010
  • uLékaře.cz

Již několik let se potýkám s velkými bolestmi břicha,mám stavy,kdy se nemůžu vůbec hnout.Před několika lety jsem podstoupila kolonoskopii,byli mi odstraněny polypy.A tak se u mě střídalo období klidu a bolestí.Před nedávnem jsem podstoupila znova kolonoskopii a lékař mi řekl,že mám chron.zánět tlus.střeva.Dostala jsem léky po kterých mě bylo hodně nevolno,tak jsem je vysadila.V naší rodině je zvýšené riziko CA střev.Jaké může mýt nasledky neléčení zánětu v tlus.střevě?Děkuji za vaši odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k předchozímu dotaz se zimnicí bych vám rozhodně doporučovala navštívit co nejdříve gastroenterologa, aby vyloučil aktivaci vašeho zánětu, předtím si ale nechte odebrat testy na celkový zánět v těle u vašeho obvodního lékaře. Obé spolu nejspíše souvisí, když jste vysadila léky, protože vám po nich nebylo dobře, měla jste informovat lékaře, který vám je nasadil, aby vám je změnil - je mnoho možností léčby. Bez léčení se ohrožujete možným vzplanutím nemoci střeva a dalšími komplikacemi. Neubližujte si, prosím, již víc a informujte lékaře, který se sará o vaše střevo a zajděte co nejdříve i k bvodnímu lékaři na celkové vyšetření (třeba je příčina zimnice i jiná...což on zjistí vyšetřením a přídatnými testy). Info o střevních zánětech najdete mimo jiné zde: www.strevní-zanety.cz . Dlouhodobé neléčení zánětu střeva může mít komplikací mnoho (proděravění střeva, porucha výživy a celkového vnitřního prostedí, otrava krve z rozšíření bakteríí po těle a mnoho mnoho dalších, mimo jiné třeba i vámi obávaný nádor...) . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: