Zánět tlustého střeva

Prosím odpověď.Vnuk,21let, má zánět tl.střeva v délce 1,5m.Dostal k užívání nebezpečné kortikoidy.Lze je nahradit jinou léčbou?Může používat kvalitní biolampu?Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zánět tlustého střeva je dobře kortikoidy léčitelný, nebojte se jejich účinků, ty prospěšnější převažují, lékaři s nimi dobře umějí zacházet a hlavně se nasazují jen na přechodnou dobu (dokud se zánět nezklidní)!. Náhrada jinými léky je možná, ale o tom rozhodne jeho lékař a jen spíše v případě, že by kortikoidy dobře neúčinkovaly. Kortikoidy jsou velmi účinné a určitě zaberou. Biolampa nejspíše nebude mít léčebný účinek, ale jako kombinaci s kortikoidy ji zkusit můžete, samotná moc nepomůže. Informace o zánětech střevních najdete na tomto webu: www.strevni-zanety.cz . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: