Zánět žil

Dobry den chtěla bych se zeptat zda je vhodne na zanět žil použivat antibiotika klocid 250 co 12h 1tbl děkuji jsme na dovolene a k lekaři jit nemoho až po přijezdu do čr a jak poznam embolii a jak ji předchazet děkuji

Odpověď odborníka:

Ano, tato antibiotika užít můžete, doporučuji místo chladit, nevystavovat slunci. Rozhodně po návratu kontaktujte lékaře. Embolie se při zánětu žil nemůže objevit, to je komplikace žilní trombosy ( bolest a jednostranný nezarudlý otok dolní končetiny, většinou kolem kotníků). Embolie se dle rozsahu může projevit náhle vzniklou dušností, bolestí na hrudi nebo i kolapsovým stavem či náhlou smrtí. je to akutní stav, který vyžaduje okamžitý lékařský zákrok.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Lékaři znají nový způsob, jak snížit nitrooční tlak u glaukomu
Preventivní prohlídka
Články: Preventivní prohlídka
Preventivní prohlídka je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Těhotenský ultrazvuk
Články: Těhotenský ultrazvuk
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: