Zapal plic

Dobry den, me dcerce budou skoro 4 roky. Zjistily ji rozsahly zapal plic a okamzite byla hospitalizovana na JIP. Po trech dnes ji prendali na normalni pokoj, kde uz jsem s ni ja. Brala 4x denne antibiotika penicilin nitrozilne, nejaky sirup asi proti horecce, 2x denne ji pichali jeste nejaky leky do kanilky. Jenze po tydnu se u ni nezlepsilo vubec nic, nalez na leve plici ma porad stejne velky. A dnes nas budou prevazet do Prahy do Motola, jelikoz tady si s ni uz nevi rady. Pry to muze byt i neco jineho nez jen zapal plic. Co by ji tedy mohlo byt? Vezla ji sem sanitka s horeckou 40℃ a ukrutnymi kreci v brise. A hlavne by me zajimalo jaktoze se na to neprislo driv, byla jsem s ni na pohotovosti taky s vysokou horeckou a bolestmi v brise a pani doktorka nam v klidu sdelila, ze ma chripku a bez leku nas poslala zpet domu. A asi o dva tydny pozdeji jsem ji volala zachranku, kde ji zjistily tohle. Jak je to mozne? Dekuji za brzkou odpoved

Odpověď odborníka:

dobrý den, u všech infekcí včetně zápalů plic nemusí vždy první antibiotikum zabrat, neboť původce na něj nemusí být citlivý. Asi budou provedeny nějaké další testy, aby se zvolilo to nejlepší antibiotikum, ale ne vždy tyto testy jasně řeknou, jaký je původce nemoci, tak se musí volit léčba na základě zkušeností. Je taky možné, že se můře jednat o virovou příčinu, kde antibiotika nezabírají a musí se dát jiná podpůrná léčba. Jinak každé onemocnění se vyvíjí postupně a je možné či dokonce pravděpodobné, že na začátku - když jste byla u dětské lékařky - se jednalo o "běžnou" virózu, která se postupně zkomplikovala zápalem, ať už virovým nebo bakteriálním. Myslím, že v Motole je Vaše dcera na nejlepším místě a že tam vše zvládnou.

MUDr. Zdeněk Skácel
MUDr. Zdeněk Skácel

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: PNEUMO - HOST s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: