Zápal plic

Dobrý den, manžel prodělal zápal plic, minulý týden dobral antibiotika a já teď v pondělí lehla, protože sem měla stejné příznaky jak on tak jsem běžela k dr. a mám ho taky. Myslíte, že je možné že jsem ho chytla od něj? Můj doktor tvrdil, že ne. A hlavně mě zajímá, když mám nasazeny antibiotika jsem ještě nakažlivá? Máme doma malého syna 15měsíců. Nevím rozsah toho zápalu, jen CRP jsem měla 42 a a na rtg se potvrdil.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Pravděpodobně jste se opravdu nakazila od manžela. Důležité je vyležet, brát antibiotika a odpočívat. Bolo by dobré, kdyby Vám s chlapečkem někdo pomohl - už kvůli Vám, aby jste se opravdu mohla vyléčit v klidu, ideálně babička. Pokud ještě kojíte, dítě dostává i protilátky, pokud ne, je čistě teoretická možnost, že se nakazí. To závisí od jeho imunitního systému, může to projít rýmou, nebo lekým kašlem..... Starosti dopředu si neělejte a léčte se, požádejte o pomoc příbuzné.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: