Zápal plic

Dobrý den,chtěla bych se zeptat již dva měsíce a čtrnáct dnů se léčím z bakteriálního zápalu plic.Počínající příznaky:teplota 38,3,suchý kašel bez vykašlávání nějakého velkého množství hlenů,bolest na pravé straně jde o (pravostrannou pneumonii).Po antibiotické léčbě,která trvala 28 dnů klacid,xorimax atd. se zdravotní stav zlepsil. Nyní bez teplot bez kašle bez bolesti ovšem na rtg stale přetrvávající nález i když mnohem menšího charakteru.Dále jsem odeslaná na CT plic mám strach jestli by se nemohlo jednat o něco závažnějšího když to má tak dlouhý průběh nebo je to normální? Děkuji za vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Někdy na rtg déle přetrvává zbytkový nález/nějaký čas trvá,než se zánětlivá reakce "vstřebá"/.Je vidět,že jste v perfektní péči,CT vyšetření zpřesní obraz místních poměrů volbou specifické vrstvy/tomograf/Rozhodně se netrapte katastrofickými představami!!Jste v dobrých rukou,dostane se Vám jistě té nejlepší péče.Držím všechny palce,chápu,že čekání na výsledek vyšetření je vždycky nepříjemné.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
zapal pluc | Od: mario | 4.1.2015 17:47
dobry den chcem sa spytat
pred vianocami ma boleli pluca tak mi zavolali
sanitku lebo aj teplota mi vyskocila potom ma
zobrali do nemocnice a tam mi zistili zapal pluc a
zapal priedusnice 5 dni mi nemohli zrazit teplotu
pod 40 stupnou a chcem sa spytat ze ci mohol
ten zapal sposobyt fajcenie
a este ci RTG snimok ukaze ze fajcim

reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S nosními polypy si kromě skalpelu poradí i antibiotika
Články: S nosními polypy si kromě skalpelu poradí i antibiotika
Problém zvaný nosní polypy...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je nejčastějším...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jsem alergická na svého partnera?
Články: Jsem alergická na svého partnera?
Na alergie na rostliny nebo...
Vysoká hladina krevních tuků: co s tím?
Články: Vysoká hladina krevních tuků: co s tím?
Porušené hodnoty krevních...
Se stoupající oblibou tetování se zvyšuje i výskyt autoimunitních onemocnění
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: