Zápalový problém s nosohltanom

Dobrý deň, už neviem ako ďalej. Približne 4 roky pretrváva môj problém. Takmer každé ráno ma štipe, páli alebo boli nosohltan alebo niekde v hĺbke nosovych dutín. Vybral som všelijaké spreje plno atb. Na naliehanie orl lekárov som si dal von krčné a nosné mandle ale nič sa nezmenilo. Počas posledných 2 rokov som zistil že mi to spôsobuje sedenie za počítačom, narábanie s telefónom ( najmä veľké dotykovky) a čo je najhoršie aj šoférovania auta. Ak jeden deň pracujem s počítačom čo I len 30 minút alebo soferujem hoci len 10 km na druhý deň ráno mám tento svoj problém. A ak to prezeniem tak mi to prechádza do akútneho zapalu, vždy to začne silným pálením ľavej alebo pravej strany nosohltanu. Čiastočne mi na to pomáha dlhý pobyt v prírode ale ak mi to prejde do akútneho zapalu tak vždy len atb. Naposledy som bol v apríli U orl a vraj všetko ok, dal som si aj zuby múdrosti von a problém pretrváva. Prosím poraďte mi čo mám robiť.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Jane, pokud je příčina Vašich obtíží organická (hmatatelná), spočívá jejich řešení v léčbě ORL specialistou. Pokud se jedná o funkční obtíže (bez organické příčiny), doporučuji Vám vyhledat neurologa nebo psychologa. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x