Zapálené oko

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, zapálilo sa mi oko, úplné začervenanie, popraskané žilky, proste celé bolo červené. Začalo to bolesťou hlavy na pravej strane čo si myslím vyústilo do tohto problému. Bol mi nasadený spersadex, atropin a gel na noc + wobenzym. Po troch týždnoch a liečba ukončila, avšak problém sa nestratil, znova sa to zopakovalo, všetky výsledky krvi sú v poriadku, bol urobený laboratórny skríning, ani tam sa nič nepotvrdilo, očná sa ma stále pýta na kĺby, no tie sú v poriadku, teraz mi nasadila okrem tých kvapiek a liekov čo predtým aj prednason a kaldyum, ked som si však prečítala recenzie na prednason, odmietam ho brať, keďže lekár mi nevie povedať z čoho to je, nemôže mi predsa len tak predpísať najsilnejšie a najhoršie antibiotika len tak....prosím o radu či je tento postup správny. Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle popisu zřejmě půjde o zánět duhovky. Dexametason není antibiotikum, ale kortikoid a při zánětu duhovky je nezbytný. Hledá se často příčina onemocnění, dělají se krevní testy, rentgen plic, vyšetření moče, příp. revmatologické vyšetření, stomatologické, gynekologické...Záněty se často opakují. Někdy se příčina najde až po letech, jindy nenajde vůbec. Terapie je kortikoidy v kapkách a masti, kapky na rozšíření zornice proti komplikacím...srůstu zornice, ad. Léčba trvá týdny. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x