Zápal v krvi

Dobrý deň, som v 28 týždni tehotenstva, u môjho gynekológa mi brali krv a dnes som sa telefonicky dozvedela, že krvný obraz je v poriadku ale v krvi je zápal. Už dlho však mám zapálený palec na nohe kvôli zarastajúcemu nechtu. No myslela som si, že ísť s tým na chirurgiu by v tehotenstve nebolo vhodné. Môže byť teda ten zápal v krvi z toho palca a môže to nejak ovplyvniť bábätko? Za odpoveď ďakujem.

Odpověď odborníka:

Pokud je ložisko na palci zhnisané, může být zánět v krvi pozitivní od něj. Na chirurgii si určitě dojděte, lokální ošetření nevadí v těhotenství. Zároveň se předejde šíření do dalších vrstev, pak by to mohlo být nepříjemné, i pro plod. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: