Zapomenutí antikoncepce

Dobrý den,6 let pravidelně užívám Lindynette 20. Včera jsem si zapomněla vzít 9.piliku z platíčka a vzala si jí o 7h později. Na příbalovém letáku je napsáno,že do 12h to nevadí,ale doktorka mi při prvním předepsání řekla,že si to musim vzít do 4h. Zajímalo by mě jak to je,jestli se mám do další menstruace chránit ještě jinak nebo to opravdu nevadí.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to tak jak je psáno v příbalovém letáku. Opomenutí užití antikoncepce do 12 hodin není chybou a antikoncepční účinek zůstává zachován.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Desatero pro unavené oči
Články: Desatero pro unavené oči
Dnešní doba, kdy občas jen...
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Články: Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Nespecifické střevní záněty...
Bolest nepodceňujte, může vám zachránit život!
Články: Bolest nepodceňujte, může vám zachránit život!
Přestože bolest obvykle...
Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Články: Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Klíšťata nemá v lásce asi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Když tělo útočí proti vlastním tkáním
Články: Když tělo útočí proti vlastním tkáním
Bolesti pohybového aparátu...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: