Zapomenutí antikoncepce

Dobrý den, už rok užívám anitikoncepci lindynette. V pátek jsem si zapomněla vzít prášek (14. v tablu) a vzala si ho až po 24 hodinách. Měla jsem pohlavní styk ve čtvrtek odpoledne. Chtěla bych se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že jsem otěhotněla?

Odpověď odborníka:

Učinnost antikoncepce je snížena,jestliže vynechaný interval je delší než 12 hodin, v tom případě je vhodné použít kondom,a nedostaví li se po dokončení platíčka normální menses,udělejte si těhotenský test ,případně navštivte gynekologa

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: