Zarudlý žalud

Dobrý den, rád bych se na Vás obrátil s problémem, se kterým se potýkám již déle než rok. Před více než rokem mi začal rudnout žalud, ale pouze ta část žaludu, která je kryta předkožkou (cca. 1/2), případně byl i lehce vlhký. Chodil jsem s tím ke kožnímu lékaři, který mi předepsal postupně snad 6-7 různých mastí proti "bakteriím" a dále i pouze na zklidnění pokožky proti zarudnutí, neboť testy na pohlavní nemoc byly negativní a předchozí masti nezabíraly. Bohužel bez efektu. Postupem času ale bylo na panu doktorovi vidět, že si sám neví rady a i já jsem již tak nějak ztratil důvěru a snažil jsem se "sám", zvýšil jsem razantně hygienu, zkoušel jsem omývat penis třeba i 4 denně, jak pouze vodou, tak normálním mýdlem či mýdlem s nízkým ph, ale stále nic. Postupem času jsem si ale všiml, že dle mého názoru je příčina o dost prostší - žalud se mi pod předkožkou potí. Sám i pozoruji, když se snažím mít celou předkožku po delší dobu stáhlou, že se stav zlepšuje, bohužel mi však předkožka bez neustálého hlídání sama slézá do půlky žaludu. I přes zvýšenou hygienu se však pocení nemůžu zbavit, jako spodní prádlo používám volné trenky, takže si nemyslím, že by se mohlo jednat o nějaké zapařování a k tomu jsem stejné spodní prádlo nosil i dříve, kdy jsem tento problém ještě nemíval. Rád bych se Vás tedy zeptal, zda nemáte nějakou radu, jak se tohoto (pravděpodobně) pocení zbavit, případně zda je jediným řešením obřízka? Tento problém mi bohužel dost znepříjemňuje život, neboť mě žalud z permanentní vlhkosti občas pobolívá a zejména sex. styk pro mě není moc příjemný. Moc Vám děkuji za Vaši odpověď, V. Peterka

Odpověď odborníka:

Dobrý den Vítku! Na kůži žaludu nejsou přítomny potní žlázy. Domnívám se, že se nejedná o pot, ale o zánětlivý sekret. Nepíšete, jestli se léčí i vaše přítelkyně. Pokud se neléčí, je velmi pravděpodobné, že si infekci navzájem stále předáváte. Pokud používáte kondom, riziko přenosu tím snížíte, ale v tom případě se nabízí možnost zda se nejedná o alergii na latex. Pokud vás tyto potíže jak píšete trápí již více než rok, obrátila bych se už na specializovanou dermatovenerologickou kliniku, např. v některé z pražských fakultních nemocnic. Hezký den.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
Močové kameny
Články: Močové kameny
Močové kameny, urolitiáza...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: