Závyslost na inzulínu

Dobrý den, ptám se za svého otce, kterému byla zjištěna vysoká cukrovka 2.typu a byl mu naordinován inzulín. Jestli je možné při snížení váhy a správném stravování přejít z inzulínu na prášky. A jestli inzulín nepoškodí funkci slinivky. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při ukázněnosti pacienta není možnost přechodu na léčbu perorálními diabetiky vyloučena. Poškození funkce slinivky inzlínem nehrozí.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: