Lék forxiga

Dobrý den,jsem diabetička ll.typu na inzulínu. Ode dneška užívám lék forxiga. Prosím, zda máte s tímto lékem nějaké zkušenosti. Děkuji Ivana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Ivano! Forxiga je nový lék, do kterého vkládáme obrovské naděje. Tento lék umožňuje, aby organismus odstraňoval přebytečný cukr (glukózu) z krve ledvinami i při relativně nízkých hladiních glukózy v krvi. Pomáhá tědy všem nám, kteří se přejídáme a nejsme schopni jíst dostatečně střídmě a nejsme schoni pohybovat se dostatečně intenzivně. Pokud jste tedy obézní, očekávejte od tohoto léku výraznou pomoc. Pozor na nedostatečný příjem tekutin - lék působí i močopudně (glukóza s sebou strhává do moči i vodu). Dalším problémem mohou být močové infekce - pokud byste měla známky zánětu močových cest, je vhodné provést kontrolu (cestou poraktického lékaře nebo urologa): vyšší obsah cukru v moči mají bakterie a kvasinky rády. Pokud byste chtěla "vědecké" vysvětlení, doporučím vám knihu "sladký život, rozhovory s Giordanem Brunem o cukrovce", ale ta ještřě nevyšla - budeme muset chvíli počkat. Celkově k léku: Je to jeden z nejlepších preparátů pro diabetiky druhého typu, které dnes máme k dispozici, snižuje riziko infaktů nebo mrtvic... máte štěstí, že Váš diabeolog je natolik "up-to date", - že sleduje novinky. Přeji Vám, ať pomůže - a hlavně - ať se Vám daří s dietou a pohybem, abyste léky v budoucnosti vůbec nepotřebovala (pokud Vám ješčtě zbyla dostatečná rezerva vlastních betabuněk, které vyrábějí inzulín). Hezký den Karel Kubát

MUDr. Karel Kubát
MUDr. Karel Kubát

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: Centrum pro závislé na nikotinu

 
Líbí se vám odpověď?
+29 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Forxiga | Od: Ivana Desová | 10.3.2016 07:57
Chtěla bych se zepta, dostala jsem od pana doktoru fé Forxiga a co ho beru mám velké poruchy spánku. Dřáve jsem si brala na spavi Stilnox a usnula jse a spala těch 6-7 hodin, Po užití Forxida je moje spaní přetrhané, jeden prášek na spaní mi nestačí a když usnu tak jen tak ,a 3 hodiny. Může tento prášk Forxida mít takové nedobré účinky na spaní? Děkuji za odpověď. Ivana
reagovat
re:Forxiga | Od: uLékaře.cz | 15.3.2016 16:37
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: