Zjištěná hypofunkce v těhotenství

Dobrý den. Jsem v 16. týdnu těhotenství a až nyní mi byla zjištěna snížená funkce štítné žlázy. Doteď jsem se s ní neléčila. TSH 2,68 (0,27-4,2) a FT4 11,31 (12-25). Byl mi předepsán Letrox 50. Mohly tyto hodnoty nějakým způsobem ohrozit vývoj plodu? Po celou dobu těhotenství užívám vitamíny pro těhotné, které obsahují jod. Velice děkuji za odpověď. Tereza

Odpověď odborníka:

Dobrý den Terezo! Můžete být naprosto klidná, snížení funkce vaší štítné žlázy je jen velmi mírného stupně, na správný vývoj vašeho miminka nemá zcela žádný vliv. Je pouze potřeba poctivě užívat Letrox a pravidelně kontrolovat hladinu hormonů štítné žlázy - tedy chodit na odběry krve. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: