Zlomenina kotníku weber b,dislokace 5mm

Dobrý den, jsem 3 týdny po výše uvedené zlomenině,na noze mám nechodící odlehčenou sádru.Tato sádra je na patě v jedné vrstvě a kousek se již rozlámáním na patě i odděluje,noha v ní má poměrně lehkou volnost,což je sice příjemné,provedení bylo ze dvou balíčků, ale je provedení sádry s lehkou volností správné?Je už možné postupně nohu jen na chvilku- např. při lehkém vyvažování při stání na berlích či přitahování nohy při pomalé chůzi -postupně opatrně bez bolesti zatěžovat?Za kolik dní po výše uvedené zlomenině kost vykazuje srůstání?Děkuji za pochopení a Váš čas.

Odpověď odborníka:

Svalek se jistě tvoří, sádra , která je volná dostatečně nefixuje a zlomenině na léčení nedává potřebný klid. Sádru je nutno vyměnit a přiložit novou pevnější. Každá zlomenina v sádře se postupně jakoby zmenšuje, protože se zmenšuje otok přítomný u zlomenin. Proto kontrola ihned.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: