Zlomenina ruky

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,moje dcera si před 9lety zlomila ruku.Byla to tříštivá, otevřena zlomenina paže. Nějakou dobu to bylo dobré a teď poslední rok ji ta ruka strašně bolí. Vždycky pomohlo si vzít nejaky prášek a po týdnu, to zase přešlo. Ale teď to trvá už několik týdnů a bolest se bez prášku nedá vydržet.Myslíte,že to jsou normální nasledky, které se prostě budou vracet?Dcera je právě momentálně za prací v Anglii.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Záleží na umístění, lomné linii lomu, v oblasti paže. Běžná zlomenina by neměla po 9 letech bolet. Výjimkou by mohla být nitrokloubní zlomenina, kde se mohou následkem nerovnosti po zhojení lomné linie, nebo svalkem vytvořit kloubní změny. Každopádně je na místě lékařské vyšetření a provedení rtg snímku v místě potíží a podle jeho výsledku další léčba. Není vyloučena ani nová zlomenina v místě snad ne zcela dobře zhojené fraktury nebo kostní změny v místě zlomeniny, změny v kloubu u nitrokloubní zlomeniny. Bolest nelze podcenit. Podle všech vyšetření potom další léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: