Zlomenina ramenka stydké kosti

Před dvěma měsíci jsem si zlomil spodní raménko stydké kosti - inferior pubic ramus, zlomenina je bez jakékoliv dislokace. Po uběhnutí doby léčby kdy bolest odezněla, došlo k ukončení léčby v podobě odlehčování a klidnějšího režimu. Po nějaké době normálního zatěžování se bolest vrátila. Chtěl bych se zeptat, jestli jsem mohl zlomeninu obnovit a zda-li hrozí vytvoření pakloubu v takovém místě, které je "fixováno" horním raménkem stydké kosti, které je v pořádku. A jakou léčbu byste v tomto případě navrhoval. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Josefe. Nedokážu z Vaší otázky odhadnout, o jak dlouhou dobu mezi úrazem a zhojením se jedná, ale obecně lze říci, že po 3 měsících nekomplikovaného hojení by měla být zlomenina zhojena natolik bezpečně, že vydrží i velkou fyzickou zátěž. Pokud se bolesti objevily znovu, doporučím opětovnou návštěvu chirurga, traumatologa anebo ještě lépe ortopeda, ale nemyslím si, že by Vaše potíže byly na vrub pakloubu, který je v této lokalizaci netypický. Kromě toho máte úravdu, pánev je přes druhé raménko stabilizována a tím jen potvrzji úvahu, že se o pakloub jednat nebude. Kontrolní rentgen a konzultace s ortopedem by to měly objasnit. Hezký večer.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
zlomeniny stydké kosti | Od: krejčiříkova | 9.11.2016 10:53
prosím o radu ,od lonského roku
jsem měla zlomeninu stydké
kosti na dvou místech , ještě i
nyní to není v pořádku jak by mělo
, stale jsem chodila k lékaři že
mám bolesti na pravé straně že
mě bolí kyčel a tříslo a přitom
jsem měla zlomenou levou část ,
mysleli si že je to s přetěžovaní
loňské zlomeniny stydké kosti ,
nakonec jsem šla do nemocnice
na neurolgiji a po rengeně se
zjistilo že mám zlomenou opět
stydkou kost ale tu pravou část
kde mě bolí to tříslo, byla jsem
také letos na jaře na magnetické
rzonanci a zjistili mě osteoporozu
a revm, zánět nad kostrčí, také
jsem byla na deziometriji a pan
doktor mě napsal jen caltrate,
neměla bych brát nějaký jiný lék
když se mě ty kosti lámou? před 2
roky jsem prodělala ozařování
gynekologické , prosím poradte
co dál dělat , 2 roky prosím aby
mě napsali i k ortopedovi , zatim
marně , snad konečně pošlou . p
jak pokračovat jsem fakt už
hodně zoufala je mě sice 65 roků
ale myslím si že nejsem tak stará
abych nemohla mět náležité
vyšetření a lékašskou péči jak si
každý člověk zaslouží děkuji
reagovat
re:zlomeniny stydké kosti | Od: uLékaře.cz | 9.11.2016 11:43
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: