Zlomenina zanártní kosti

Dobrý den, mám týden starou uzavřenou zlomeninu zanártní kosti. Od lékaře jsem dostala ortézu, klid atd. Vzhledem k tomu, že jsem v 37 týdnu těhotenství mám nohu velmi oteklou. Používám ortézu pouze při sezení, chození o berlích apod. Jinak udržuji nohu v kidu, vyvýšené poloze a chladím ji. Chtěla bych se zeptat, zda není problém, že nemám nohu stále zafixovanou v ortéze. Vzhledem k počasí a mému stavu se mi noha v ortéze hodně potí a natéká a proto se snažím mít jí v ní co nejméně. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Noha by měla být fixovaná vždy, když hrozí posunutí kostí v místě zlomeniny, tzn. při každém pohybu a každém zatížení končetiny. Ortézu sundavejte je tehdy, když můžete zajistit naprostý klid a vyvýšenou polohu končetiny.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Pneumonie
Články: Pneumonie
Pneumonie, neboli zápal...
Vysoký krevní tlak u dětí (1. díl)
Články: Vysoký krevní tlak u dětí (1. díl)
Vysoký krevní tlak neboli...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: