Žlučníkové kamínky v těhotenství

Dobrý den jsem těhotná 18.tt a zjistili mi žlučníkové kamínky.Byl mi předepsán lék Ursosan.Nemůže nějak ublížit miminku?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle informací o přípravku (www.sukl.cz , Databáze léků, SPC Ursosan) "Při podání ve 2. a 3. trimestru je třeba zvážit poměr přínosu léčby a rizika pro plod. V současné době jsou shromažďovány zatím pozitivní zkušenosti s léčbou těhotenské intrahepatální cholestázy UDCA." Tj. ve 2.trimestru (kam 18.týden spadá) jsou s přípravkem zatím pozitivní zkušenosti a pokud přínos léčby převáží rizika, může se podat.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x