Žlučníkové kameny- operace

Dobrý den, před měsícem mi byly náhodně zjištěny při sonu břicha žlučníkové kameny a doporučena operace,přesto,že nemám žádné problémy,až na plynatost.Ve zprávě zní:žlučník zvětšený na hranici hydropsu,v podélné ose 120 mm,stěna štíhlá,mnohačetné konkrementy do velikosti 2cm,intrahepatální cesty hraniční šířem,zvýrazněné struktury 1-2 mm,d.hepatocholedochus dilatován v distální části na 10mm,bez patol.obsahu.Biochemie v pořádku. Žádám o radu,zda mám s operací pospíchat ,nebo počkat do podzimu.Bojím se operace,komplikací,dlouhé rekonvalescence.....žiji zdravě,cvičím,jsem štíhlá...nechápu to,jak jsem k tomu přišla. děkuji mockrát za odpověď Iva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obvykle u žlučníku, který nezpůsobuje problémy jsem v indikaci operace zdrženlivý, ale u Vámi popsaného nálezu bych také operaci doporučil. Myslím, že ji můžete klidně odložit do podzimu, ale během té doby bych doporučoval alespoň mírnou dietu. Operace žlučníku se dnes provádí převážně laparoskopicky, s krátkým pobytem v nemocnici (2 - 3 dny po operaci) a rekonvalescence je také rychlá

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
žlučník | Od: Lenka | 26.3.2016 08:41
Dobrý den byli mi zjištěny zlucnikove kameny žlučník
723075237 s několika konkurenty vel.1-2cm bez za
klienti trápí me hrozne nadýmání občas tlak pod žebry
na obou stranách mela jsem těžký zánět žaludku ten uz
mam preleceny je nutna operace žlučníku Děkuji
reagovat
re:žlučník | Od: uLékaře.cz | 29.3.2016 14:33
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Interrupce
Články: Interrupce
Mnoho žen se po prodělaném...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Atopický ekzém může zkomplikovat infekce
Články: Atopický ekzém může zkomplikovat infekce
Pro svůj vznik v prvních...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pánové, máte potíže s erekcí? Někdy za to může nemocné srdce
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: