Změna ve struktuře tkáně po úrazu

Dobrý den, před pěti týdny mi sešili ret. Ve rtu stále cítím bolestivou citlivou hroudu, která se zdá se zmenšuje a je již méně citlivá, ale stále je poměrně veliká. Jedná se o normální stav? Po jak dlouhé době by měla být tkáň v pořádku? Případně kdy se obrátit na lékaře. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud se po operaci necítíte dobře je třeba se na lékaře obrátit ihned. Je třeba říci, že po každé ráně se objevuje po ošetření menší nebo větší zánětlivý infiltrát, který patří k postupu zhojení rány. Toto zatuhnutí a zarudnutí by mělo postupně se zmenšovat a zklidňovat a také přestat bolest. Stav je třeba vždy sledovat. Někdy se za infiltrací může objevít drobné hnisavé ložisko, steh nebo i jiná příčina. Tyto skutečnosti je třeba mít na paměti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
8 ověřených způsobů, jak nedat šanci chorobám srdce a cév
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Potřebujete zklidnit nosní sliznici? Vsaďte na šetrnost!
Články: Potřebujete zklidnit nosní sliznici? Vsaďte na šetrnost!
Uvolnit ucpaný nos při rýmě...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy tedy může být...
Medikamentózní léčba benigní hyperplazie prostaty
Brusinky, česnek a petržel: síla, která zkrotí infekci močových cest
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Cirhóza jater
Články: Cirhóza jater
Cirhóza, lidově ztvrdnutí...
Poznejte příznaky klíšťové encefalitidy dříve, než bude pozdě
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: