Znamená hnědý výtok těhotenství?

Dobrý den, je mi 15 let a nedávno jsem měla s přítelem první sex. Jak se dalo čekat, tak jsem trošku krvácela, ale další ráno jsem měla bolest břicha a velkou nevolnost. Už jsou to 4 dny a stále mám hnědý výtok, špatně už mi není ale tlak a bolest břicha je někdy cítit. Použili jsme sice antikoncepci ale bojím se jestli to není něco vážnějšího a menstruaci mám dostat až za více než týden... Děkuji Linda

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud užíváte antikoncepci správně, těhotenství se bát nemusíte. Vaše potíže jsou spíše spojeny s prvním pohlavním stykem, kdy dochází k porušení panenské blány. Myslím, že není důvod k obavám. Pokud nemáte teploty, nekrvácíte jasnou krví - jen špiníte tmavší krví, počkejte. Antikoncepci dále užívejte, zevní genitál jen častěji sprchujte. Pokud by výtok neustával , popř. pokud by byl zánětlivý - začal by svědit, štípat, zapáchat.... raději zajděte ke svému gynekologovi.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: