Znaménko pod čelistí

Dobrý den, je to nějaká doba (asi 2,3 roky) co jsem začal mít při holení obtíže se znaménkem, neustále jsem se do něj nechtěně řezal. Znaménko krvácelo, po nějakých oholeních se trochu podebralo a bylo viditelnější. Časem trochu zešedlo a pak se skoro úplně ztratilo. Asi půl roku od začátku problémů jsem navštívil kožního lékaře, který na znaménko (a i na všechna ostatní) v rychlosti nahlédl přes jakousi zvláštní lupu a bez jakéhokoliv váhání vyloučil něco závažného, zároveň mi ale řekl, že jestli mi znaménko překáží, můžu si ho nechat odstranit. To se poté, jak jsem již řekl, vstřebalo a přestalo mě obtěžovat. Ale občas mi nedá spát, jestli mé jednání nebylo špatné(nejvíc mi nedají spát články, kde se píše, že i vstřebané znaménko může být nebezpečné a měli bychom na něj dát pozor), zda jsem nepodcenil prevenci, když jsem nešel více za svým a nechal znaménko po zmizení plavat, tudíž mám dvě otázky: 1) Jde vyloučit nebezpečné znaménko relativně rychle, tzv. metodou kouknu a vidím (s lupou nebo jaký nástroj že to kožař použil) nebo si mám zpětně připadat odbyt? 2)Nemám s kůží žádné jiné problémy, mám tedy znaménko dál řešit nebo myslíte, že závažnější zanedbání prevence by se už nějak projevilo?

Odpověď odborníka:

Pokud jste se do znaménka řezal, pak pravděpodobně bylo vystouplé, tento typ znamének není nebezpečný a většinou to jde velmi snadno pouhým pohledem zjistit. Jestliže vás kožní lékař po dermatoskopickém vyšetření ujistil, že je vše vpořádku, domnívám se, že to tak skutečně je.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: