Zpožděné užívání pilulky

Dobrý den, mám docela důležitý dotaz. V posledních třech dnech jsem si nestihla vzít pilulku v přesnou dobu, v jakou ji užívám normálně (v 16:00 hodin). Poprvé jsem si ji vzala asi o hodinu později, další den o hodinu a půl později a dnes o přibližně čtyři hodiny (usnula jsem a nezazvonil mi budík, nebylo to moji vinou, normálně se snažím brát prášky poctivě). Chtěla jsem se zeptat, jak velká je šance, že prášky přestanou učinkovat? Nebo že se jejich účinnost sníží? Beru antikoncepci Lunafem, který se bere vždy 21 dní. Do konce platíčka mi zbývají ještě čtyři tabletky. Má to také na účinnost vliv, kdy si prášky "zapomenu" vzít? Za dva dny chci přespat u přítele, tak chci vědět, jestli při styku musíme použít raději ještě nějakou bariérovou antikoncepci a nebo ne. Byla bych raději, kdyby to nutné nebylo, ale pro případ, že ano, se raději ptám. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nedojde ke zpoždění delšímu než 12 hodin (ve Vašem případě byla prodleva pouze 1-4 hod.)), nemá to vliv na účinnost antikoncepce. Pokud je prodleva delší, pak vezměte pilulku hned, jak je to možné a cca týden používejte další bariérovou pomůcku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: