Ztráta menstruace a hormonální akné po vysazení ha

Vážený pane doktore, po vysazení HA Minerva v září minulého roku, kterou jsem s jednou půlroční přestávkou užívala cca 9 let (od 14 let - předepsána na srovnání cyklu a zlepšení akné gynekoložkou) se potýkám se ztárou menstruace a zhoršením stavu hormonálního akné (spodní část oličeje, tváře). Se svým problémem jsem již byla na gynekologii, kde mě paní doktorka vyšetřila a předepsala 3 hormonální injekce, po nichž se mi menstruace sice dostavila, ale pravidelně se nevrátila, a na kožním, kde mi lékař sdělil, že na hormonální akné se léčí pouze HA a předepsal mi retinoidy, které jsem ovšem používala již dříve a mému stavu nepomohly. K užívání HA se vracet nechci. Neplánuji v brzké době těhotenství, ale princip HA mi přijde nešetrný k mému tělu. Existuje pro mne řešení, které by bylo skutečně účinné nebo musím čekat, až se s tím tělo popere samo (což ovšem dělám již přes rok)? Mohu také znát Váš názor na hormonální jógu? Děkuji předem za Vaši odpověď. S pozdravem Klára V.

Odpověď odborníka:

Myslím,že hormonální joga vám sice neublíží,.ale ani nepomůže,bylo by vhodné stanovit hormonální hladiny a postupovat podle výsledků,hormonální poruchu je možno léčit jen vhodně zvolenou hormonální léčbou.Jinak antikoncepce rozhodně není k tělu nešetrná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x