Zúžený páteřní kanál

Dobrý den, dnes jsem byla od svého lékaře o výsledku vyšetření CT v oblasti C2-7. Výsledkem vyšetření bylo, že mi doktor řekl, že mám zúžený míšní kanál. Je mi 31 a musím se přiznat, že mě to dost vyděsilo. V budoucnu chci mít děti, ale teď se bojím. Zde je závěr z CT vyšetření: C2-7 ve výši C4 je hraniční šíře páteřního kanálu 13,7 mm. ve výši C5 hraniční šíře 14,5, pseudokyfosa s vrcholem C5, osteochondrosa C5 ploténky bez významné protruze, foramina nezúžena. Doktor mi řekl, že budeme oba rádi, když přijdu jen jednou za rok na infuzní léčbu. Můžete mi prosím blíže vysvětlit jako moc jsou ty hodnoty hraniční, zda budu mít potíže v těhotenství a zda je zde možnost trvalého ochrnutí? Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Sice neznám klinické vyšetření ani symptomatologii, přesto se vše jeví jako příliš pesimistické. Pokud není ovšem nález špatně opsán. To , co popisujete není nijak dramatické, nehrozí takové perspektivy, jako popisujete a jichž se děsíte. Infuzní léčba navíc není léčba, ale pouze a JENOM léčba pomocná, která povolí napětí svalů v okolí problému. V případě, kdy je p.kanál užší ještě o asi 5 mm , pak to může dokonce ulevit i v oblasti této( ale reakcv´tivně, nikoliv přímo)Opravdu nelze takto reagovat, musel bych vidět CT, vyšetřit a vědět, jaké jsou příznaky. Byla li by pravda to, co píete, byl bych opravdu vyděšen z chování a vyjadřován vašeho doktora. Jen doufám, že není vše správně napsáno nebo předáno, že se jedná o informační šum. Prostě buď na tom nejste zdaleka tak špatně, jak je Vám vysvětlováno...a ještě nemáte doporučenu správnou léčbu, nebo je vše špatně přepsáno jako dotaz do této poradny. Nesedí to.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
z uzeny paterni kanalek | Od: Jaroslava | 12.10.2014 22:00
dobry vecer mam syna 22 let postizen angelmanovym syndromem chodi s choditkem na ct patere mu zjistily ze ma z uzeny paterni kanalek zrejme vrozena vada kdyz jde s choditkem tak po chvilce se podlomi v kolenou a nemuze poradne jit da se s tim neco delat dekuji
reagovat
re:z uzeny paterni kanalek | Od: ul | 13.10.2014 09:43
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik. V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: