Zvracení a ochrana

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je velké riziko selhání, když jsem si dnes vzala pilulku okolo 00:30 a ráno okolo 6h. jsem zvracela. Byla to první pilulka z platíčka. Zvracela jsem už předtím, ale po pilulce až po této době. Předchozí den jsem měla se svým přítelem styk (spoléháme na HA). Je velké riziko otěhotnění? A v případě následujících dní je účinnost zachována? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, 5,5h je dost dlouhá doba.účinek by měl být zachován. pokud budete mít obavy, použijte i barierovou antikoncepci.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Refluxní choroba jícnu
Články: Refluxní choroba jícnu
Pálení žáhy neboli pyróza...
10 zaměstnání, které nejvíce ohrožují plíce
Články: 10 zaměstnání, které nejvíce ohrožují plíce
Lidské plíce pracují...
Kýla – kde se bere a co ji způsobuje?
Články: Kýla – kde se bere a co ji způsobuje?
Kýly patří k nejčastějším...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Patní ostruha
Články: Patní ostruha
Počet lidí sužovaných...
Těhulky, nebojte se očkování proti žloutence
Články: Těhulky, nebojte se očkování proti žloutence
Podávání jakýchkoli léků...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: