Zvýšená hladiana trombocitů

Dobrý den. Ve 12. týdnu těhotenství jsem potratila. Již několik let chodím jednou za půl roku na hematologii kvůli zvýšené hladině krevních destiček. Dle krevních testů během těhotenství činila hodnota destiček přibližně dvojnásobek toho, co prý mívaj ve výsledcích jiné těhotné, měla jsem cca okolo 570-600, dříve na hematologii i více. Gynekoložka mi řekla, že to na potrat mít vliv nemohlo. Ale na internetu jsem jeden článek o tom, že zvýšená srážlivost krve může negativně ovlivňovat růst plodu či způsobovat potrat. Jak vysoká hladina trombocitů je v těhotenství riziková? Můj hematolog o mém těhotenství věděl a také nic neříkal, že by to mohlo vadit. Samozřejmě mohl být potrat způsoben čímkoliv, ale přesto bych ráda při dalším otěhotnění odstranila jakákoliv rizika, zvlášť pokud se dají léčit jednoduchým způsobem. Děkuji. A.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, teoreticky mohla zvýšená hladina trombocytů potrat zapříčinit, přesto to ale není příliš pravděpodobné. Hladina trombocytů u těhotné by měla být v normálním rozmezí jako u zdravého dospělého člověka, přesto ale i zvýšená hladina, pokud podávána například antikoagulační léčba, nemusí vadit. Doporučuji proto konzultaci s ošetřujícím hematologem a gynekologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: