Zvýšené d dimery v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Těsně před porodem jsem měla velmi zvýšené d dimery v krvi, ovšem vůbec jsem to nevěděla. Bylo to den před porodem. Měla jsem velmi oteklé nohy. Pár dnů po porodu se to spravilo. Dnes jsem 16 měsíců po porodu a d dimery jsou v normě. Mohou z toho ještě vzniknout nějaké komplikace? Žádné příznaky necítím. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Většina cévních lékařů považuje vyšetřování D-dimerů v těhotenství za nepřínosné, hodnoty bývají nespecificky zvýšeny, nelze tedy tento parametr využít k diagnose trombosy.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: