Zvýšené protilátky

Dobrý den, již skoro šest let mám zvýšené protilátky proti štítné žláze, zjištěno v prvním těhotenství brala jsem letrox, po porodu jsem na endikrinologii již nešla.Před měsícem jsem byla na endokrinologii, hormony v normě, zánět stále přetrvává, sono neprovedeno až koncem ledna,zatím bez léčby. Začaly mi padat docela vlasy,častá únava, zvýšeně se potím, mývám zimnice,někdy rozklepanost a závratě(občas nízký tlak), ledové končetiny mám stále, beru vasocardin na snížení srdeční pulzu a na holtru zaznamenány extrasystoly, jsem po druhém odblokování krční páteře a rehabilituju, tak jsem se chtěla optat zda něco nemůže souviset se štítnou žlázou? Po psychické stánce se cítím dobře,spím dobře, jen bolest zad je někdy dost nepříjemná. Nastávající rok plánuju otěhotnět, zatím se s manželem nepokoušíme, tak jsem se i chtěla zeptat jestli bych neměla mít nějakou léčbu, děkuji mockrát za odpovědˇ

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte hladiny hormonů v normě, tj před plánovaným těhotenstvím ideálně TSH do 2,5, tak je vše v pořádku a Vaše obtíže by neměly být způsobené štítnou žlázou. Samozřejmě, až se budete chtít o miminko pokoušet, doporučuji nechat si udělat čerstvé odběry krve, jelikož při pozitivitě protilátek je kdykoliv možné, že funkce štítnice klesne. Na dobu gravidity pravděpodobně léčbu opět dostanete. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x