Zvyšování váhy -cipralex

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat,v lonském roce jsem brala na uzkost a strach Cipralex,od podzimu jsem ale začala přibývat na váze nyní o více než 5kg - lék jsem nyní v dubnu už mohla vysadit nicméně stále váha neklesá spíše naopak.Nikdy jsem neměla problém s váhou - jím stále stejně.Moje paní doktorka mi ale tvrdí že to po Cipralexu není -ale z různých diskuzí vím že po antidepresivech lidem váha stoupá,že nejsem sama. Ještě mě napadlo,mohlo by to být i tím že mám sníženou činost štít.žlázy -autoimunitní a byl mi zvýšen Letrox z 50 na 100 tak bud po lécích a nebo právě od štítné žlázy??? Moc děkuji za vaší odpověd - tento problém mě hodně trápí.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvyšování váhy by mohlo souviset jak s antidepresivem, tak s nedostatečnou hladinou hormonů štítné žlázy, kvůli které Vám byla zvýšena dávka Letroxu. Pokud to souvisí se štítnicí, po úpravě hormonálních hladin by se problém s váhou měl lepšovat. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: