Zvyšují gynekologické záněty crp

Dobrý den, ráda byc se zeptala, zda gynekologické záněty nebo pohlavně přenosné choroby zvyšují CRP. A zda jsou pohlavně přenosné choroby diagnostikovatelné i dle cytologie. Ve 30 letech trpím nepravidelnou menstruací. Půl roku po vysazení hormonální antikoncepce jsem ji měla pravidelnou, ale poslední rok ji mám velmi nepravidelnou. Třeba i dvě vynechají. Hormony mám v pořádku, cytologii též. Už mě nic nenapadá. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den CRP je nespecifická známka infekce organismu. Pokud je zvýšené, znamená to, že v organismu je aktivní pravděpodobně nějaká bakteriální infekce. Virové infekce CRP moc nezvyšují. Pohlavně přenosné choroby jsou jak bakteriální tak virové. Proto i hladina CRP může být různá. Pokud máte podezření na některou z nich, určitě se obraťte na svého gynekologa a ten rozhodne o dalším vyšetření a postupu.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: