Zvyšování váhy

V září t. r. jsem začala držet redukční dietu, příjem potravin jsem snížila na 1 200 kalorií, jím jen vhodné potraviny (ovoce, zelenina, tmavé pečivo, libové maso, ryby atd.) Výsledkem ale je, že jsem 3-4 kg přibrala (nyní mám 81 kg při výšce 168 cm). Při prefentivní lékař. prohlídce mi z rozboru krve zjistili mononukleózu. Může být toto důvodem přírůstku váhy, nebo i to, že jsem přestala pracovat, jsem nyní v naprostém klidu a pohodě bez stresu. Ještě bych pochopila, že nebudu hubnout, ale že se při dietě ještě spravím?? Žádné vážné zdravotní problémy nemám. Kam bych se měla obrátit o nějaké vysvětlení nebo vyšetření? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem dotazu jsem vůbec nepostřehla, zda máte nějakou pohybovou aktivitu, naopak píšete, že jste v klidu / i když vím asi, že to myslíte spíše psychicky /. Zkuste se poradit s odborníkem třeba ve fitnesscentru nebo se inspirujte doporučovanými pohybovými aktivitami v pořadu Primy Jste to, co jíte! Bez pohybu totiž nedochází k patřičnému spalování a i když se stravujete zdravě, může docházet k nesprávnému metabolizování potravin. Platí: k hubnutí není možné jen snížit příjem ( potravy ) , ale i zvýšit výdej ( tělesným pohybem ) Kdybyste si sama nevěděla rady, obratte se na poradny klubu STOB obezitě - stránky jsou: http://www.istob.cz/ nebo http://www.rozumnehubnuti.cz/?page_id=291 Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x