Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Infekce pochvy v těhoteství

Gynekologie Eva 18.10.2016

Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala na trápení od 6tt těhotenství. Z výtěru mám pozitívní C.Albicans a Gardenelu. Teď jsem v 16tt a plod je v pořádku, ale od počátku trpím výtokem, který se měnil. Došlo to k tomu, že teď již 2 týdny nemohu ani chodit bey toho, abz ten výtok netekl. Kvapká na zem, nebo na slip.vložce mám bílé hrudky v zelením bláte snad každou minutou. Před týdnem jsem řekla doktorovi, že mě pobolívá už přes měsíc podbríško, jako by mě pálilo na pohmat, že nemůžu někdy ani ohnout nohu, tak mě zkontroloval močové cesty a moč.měchýř a všechno bylo v pořádku, s tím, že uvidíme, jak se to vyvine.
Jenže předpokládám, že to byl už zánet z té infekce vaginální. Ale od počátku těhot. mám totíž i leukocyty v moči, ale krev.obraz v pořádku. Proto doktor myslel, že protože není moč sterilní, bude to nejspíš z té infekce. Nijak to neřešil.
Až jsem zašla k jiný Dr. a předepsala mi macmirol, snad zabere.
Jenže moje otázka na Vás je prosím takováhle. Ráda bych znala úpřimné zkušenosti z Vaše praxe, jaké následky neléčená infekce, jako v mém případě, má následky na plod, nebo dítě po porodu.
Čípek mám snad v pořádku, když Dr. nic neříkal, ale nemohu se na to spoléhat.
- Je možné, že se infekce přenesla na plodové obaly, vodu a infikovala nějak plod?
- Jak dlouho bych musela mít takhle těžkou infekci, než mi poškodila plod?
- Jaká je pravděpodobnost poškození a i když mám všechna vyšetření plodu ok, že se mi narodí dítě s mentální retardaci??
- Je možné, že mám v rozjetý nějaký zánět močové oblasti?

Prosím o Vaše zkušenosti z praxe a poznatky z medicíny. Bojím se, že se ta těžká neléčená infekce přenesla do dělohy a postižený dítě si nedovedu představit a ani úpříimně nechci, moc se toho bojím.

(Mám za sebou již jedno úspěšné těhot., které bylo úplně bez problémové)

Velice vám děkuji za všechny slova a zůstávám s pozdravem.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, váš dotaz přeposílám specialistovi - gynekologovi. S pozdravem Jana Harnová...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Vážená Evo,
je potřeba zhotovit kultivaci, mikrobní obraz poševní byla by vhodná i kultiva...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Svědění a pálení pochvy
Dobrý den.. Už asi 4 dny mě pálí a svědí pochva při...
Pálení pochvy
Dobrý den, na začátku měsíce jsem poprvé začala brát...
Těhoteství
Dobrý den přeji, ráda bych se vás zeptala, jestli...
Těhoteství
Dobrý den, poslední menstruaci jsem měla 16.4. a zatím...
Těhoteství
Dobrý den, ráda bych se vás ještě zeptala v jakém měsici...
Těhoteství
Dobrý den, jsem 7.tt a mam pasovy opar. zajímalo by...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce po trhání osmičky


Infekce po vytržení zubu

18 roků užívám Warfarin, byl mi zjištěn zánět a absces zubu, kterými byl vytržen,...

Infekce po zlomenině klíční kosti


Infekce po zubním zákroku

Dobrý den, chtěl jsem se informovat na pár věci, jelikož jsem včera absolvoval...

Infekce podbřišku?

Dobrý den, 30.11. jsem si večer aplikoval mast proti hemeroidům, zrovna v tom...

Infekce pochvy

Dobrý den, po užívání antibiotik Amoksiklav a souběžného užívání probiotik...

Infekce pochvy

Dobry den, pane doktore, chtela bych se zeptat na vas nazor. Jsem ve 20 tydnu...

Infekce pochvy

Dobrý den, při kultivaci mi byl zjištěn přemnožený streptokok agalatiae. Léčila...

Infekce pochvy

Dobry den, pred tremi tydny jsem zacala vnimat mirne svedeni v i stydkych...

Infekce pochvy v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na následující: Jsem ve 21.tt a na kontrole...

Infekce pochvy, ekzém ve vlasech

Dobrý den, Zdá se mi, že je se mnou něco v nepořádku už delší dobu. Trpím už...

Infekce pres kuzi

Dobry den,hrali jsme s klukama fotbal a jak jsme byli v zapalu hry, tak jsem...

Infekce průdušek

Dobrý den chtěla bych se zeptat, zda musím ležet v posteli se zvýšenou teplotou,...

Infekce předkožky diabetika

Dobrý den, mám dotaz, jsem diabetik a poslední dobou ( cca 2 roky) se mi na...

Infekce předkožky, fimóza

Dobrý den Dost se stydím hlavně kvůli tomu že mám malý penis, je mi 51 a nejde...

Infekce přenášené hmyzem

Dobrý den, minulý týden jsem byla v lese poštípána od Kloše jeleního v oblasti...

Infekce přenášené myší

Dobrý večer. Chci se zeptat na nemoc z myší. Dnes jsem vyklízela skřín v neobývanem...

Infekce přenosná sexuálním kontaktem

Dobry den, pred tydnem a pul jsem zjistil zarudnuti pri usti mocove trubice...

Infekce přes použitou láhev na pití

Dobrý den, měla bych dotaz. Před týdnem jsem mému synovi (2,5 let) koupila...

Infekce přes použitou láhev na pití

Dobrý den, měla bych dotaz. Před týdnem jsem mému synovi (2,5 let) koupila...