Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Právní prohlášení

1. Obecná ustanovení

1.1. Užíváním služeb projektu uLékaře.cz zejména prostřednictvím internetových stránek, mobilní aplikace a profilů na sociálních sítí provozovaných společnosti uLékaře.cz, uzavíráte Dohodu o užívání služeb projektu (dále jen „dohoda“) se společností uLékaře.cz, s.r.o., IČO 05341051 se sídlem Praha 2, Šafaříkova 201/17, PSČ 120 00, zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 262183. 
1.2. Za jakoukoliv škodu vzniklou užíváním výše uvedených služeb projektu uLékaře.cz vám či třetí osobě v důsledku porušení takovéto dohody, nenese uLékaře.cz, s.r.o. odpovědnost a vy jste povinni nahradit nárokující straně škodu v plném rozsahu a výši. Společnost uLékaře.cz, s.r.o. nenese žádnou odpovědnost za špatné použití či interpretaci zde prezentovaných informací.

2. Obsah a charakter stránek

2.1. Obsahem stránek jsou informace určené pro širokou veřejnost, není-li uvedeno jinak. Obsahem stránek jsou zejména odborné články, informace o odborných akcích a odkazy na jiné odborné stránky či organizace. 
2.2. Stránka je databází podle § 88 zákona 121/2000 Sb. o právu autorském. Veškeré nakládání s autorskými právy se řídí tímto zákonem. Autorská práva k informacím a článkům náležejí jejich autorům či vykonavatelům takovýchto autorských práv a zřizovateli databáze podle zákona.
2.3. Reklamní informace v jakýchkoliv zákonných formách jsou viditelně odlišeny od nereklamního obsahu stránek a jsou plně v souladu se zákonem 138/2002 Sb. o regulaci reklamy v platném znění.
2.4. Internetové stránky obsahují i odkazy na odborné internetové stránky jiných zřizovatelů. Společnost uLékaře.cz, s.r.o. v žádném rozsahu neručí za obsah takovýchto odkazovaných stránek.
2.5. Veškerý obsah stránek, stejně jako design a informační systém, je zaštítěn společností uLékaře.cz, s.r.o., která jako jediná ručí za správnost a relevanci poskytovaných informací. 

3. Lékařská poradna

3.1. Součástí projektu uLékaře.cz je i Poradna lékaře. Poradna v žádném případě nenahrazuje lékařskou péči, spíše slouží jako alternativní a nezávazný zdroj informací. Uživatelům se důrazně doporučuje vyhledat vedle použití Poradny i odbornou péči, která je schopna díky bezprostřednímu kontaktu s pacientem mnohem účinněji diagnostikovat a pomoci. Provozovatel těchto internetových stránek upozorňuje, že nenese žádnou odpovědnost ze škody na zdraví uživatele či třetích osob vyplývajících z použití Poradny.
3.2. Dotazy posílané do Poradny slouží také jako informační zdroj pro uživatele se stejnými obtížemi. Z tohoto důvodu si Provozovatel vyhrazuje právo zveřejňovat veškeré dotazy adresované lékařům prostřednictvím Poradny. Provozovatel proto žádá uživatele, aby v dotazech poskytovali jen takové informace, které mohou být veřejné, vyvarovali se zejména informací, které by mohly konkretizovat osobu tazatele. Prosbám o nezveřejnění dotazu nemůže tedy provozovatel internetových stránek vyhovět.
3.3. Dotazy jsou zobrazovány anonymně (v poradně se zobrazuje pouze křestní jméno uživatele) a dodržují zásady ochrany osobních údajů.
3.4. Uživatelé poradny mají garantováno, že odpověď na dotaz dostanou do uvedené doby daného tarifu, která se vztahuje k pracovní době lékařů, tj. v pracovní dny od 07:00 do 20:00 hodin. Pokud provozovatel nedodrží tuto lhůtu, případně dojde k technickému problému či dotaz nebude vyřízen vůbec, poskytne provozovatel uživateli možnost jeden či více dotazů položit zdarma.
3.5. Uživatel může komunikovat s lékařem pouze prostřednictvím internetové poradny www.ulekare.cz. Jakýkoliv jiný způsob komunikace s našimi lékaři z poradny je zakázán.

4. Objednání k lékaři

4.1. Součástí projektu uLékaře.cz je možnost objednat se do zdravotnického zařízení, se kterým má Provozovatel uzavřenou smlouvu o spolupráci. Zdravotnická zařízení po převzetí informací o uživatelovi komunikují přímo s uživatelem, první kontakt uživatele se zdravotnickým zařízením ale vždy zařizuje Provozovatel.

5. Důležitá upozornění

5.1. Upozorňujeme, že tyto internetové stránky působí pouze jako informační zdroj. V žádném případě nenahrazují lékařskou či jinou odbornou péči!
5.2. Poradna kvůli velmi omezeným diagnostickým možnostem v žádném případě nenahrazuje standardní lékařskou péči, působí pouze jako zdroj informací a osvěta pro dotazující.

6. Další ujednání

6.1. V případech, kdy jste ve vztahu ke společnosti uLékaře.cz, s.r.o. spotřebitelem a vznikne spotřebitelský spor, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, můžete, jste-li v postavení spotřebitele, podat návrh na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu České obchodní inspekci (Ústřední inspektorát – oddělení ADR, sídlem Štěpánská 15, 120 00 Praha 2, e-mail: adr@coi.cz, web: adr.coi.cz). V těchto případech také můžete (jste-li v postavení spotřebitele) využít platformu pro řešení spotřebitelských sporů online, která je zřízena Evropskou komisí a je dostupná na internetové adrese: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
6.2. Užíváním stránek www.ulekare.cz a udělením souhlasu se zpracováním osobních údajů uLékaře.cz udělujete uLékaře.cz, s.r.o. v souladu s ustanoveními zák. č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů, souhlas se zasíláním informačních e-mailů a/nebo e-mailového zpravodaje uLékaře.cz a/nebo e-mailů o novinkách týkajících se jiných služeb poskytovaných uLékaře.cz, s.r.o. a/nebo o produktech třetích osob. Svůj souhlas se zasíláním e-mailového zpravodaje můžete kdykoliv odvolat přímo prostřednictvím obdrženého e-mailu nebo po přihlášení ve Vašem uživatelském profilu. 

7. Závěrečná ustanovení

7.1. Společnost uLékaře.cz, s.r.o. si vyhrazuje právo na změnu obsahu a přístupu ke stránkám. K plánovaným zásadním změnám obsahu stránek a ke změnám jejich užívání bude vždy připojeno datum změny.

Poslední aktualizace: 06. 03. 2018
 

Zpracování osobních údajů

Souhlasím, aby společnost uLékaře.cz, s.r.o., se sídlem Šafaříkova 201/17, 120 00 Praha 5, IČO 05341051 (dále jen „Společnost“), zpracovávala mé osobní údaje pro účely mé registrace a využití služeb v rámci projektu uLékaře.cz, který je tvořen zejména specializovanými internetovými stránkami, mobilními aplikacemi a profily na sociálních sítích (dále jen “projekt uLékaře.cz”). Projekt uLékaře.cz je provozovaný Společností v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů (dále jen „zákon o ochraně osobních údajů“) ve znění pozdějších předpisů a v souladu s nařízením č. 2016/679 Evropského parlamentu a Rady EU o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „obecné nařízení o ochraně osobních údajů“). Souhlas se zpracováním dávám maximálně na období 10 let od mé poslední aktivity nebo do odvolání tohoto mého souhlasu.  

Současně souhlasím, aby Společnost zpracovávala mé osobní údaje zvláštní kategorie, konkrétně pak o mém zdravotním stavu, a to za účelem:

  • vypracování odpovědi odborníka v rámci projektu uLékaře.cz, a/nebo
  • předání vhodnému zdravotnickému zařízením za účelem dalších konzultací či spolupráce ve věci mého zdravotnického stavu.

Výslovně tedy souhlasím, aby Společnost mnou poskytnuté osobní údaje, a to jak jmenné a adresné, tak osobní údaje zvláštní kategorie týkající se mého zdravotního stavu, zpracovávala a dále poskytla spolupracujícím zdravotnickým zařízením, se kterými má Společnost uzavřená zvláštní ujednání o zárukách při zpracování osobních údajů a zvláštní kategorie osobních údajů. Aktuální seznam spolupracujících zdravotnických zařízení shledávám v rámci uvedeného hyperlinku.

Dále souhlasím, aby Společnost mnou poskytnuté osobní údaje, a to jak jmenné a adresné, tak osobní údaje zvláštní kategorie týkající se mého zdravotního stavu, zpracovávala a dále poskytla spolupracujícím odborníkům, kteří se budou zabývat mými dotazy v rámci poradny projektu uLékaře.cz na základě mého výslovného požadavku.

Potvrzuji, že jsem obeznámen se svými právy související se zpracováním dle výše zmíněných právních předpisů, a to jak ve vztahu k osobním údajům, tak i ke zvláštní kategorii osobních údajů, zejména pak:

  • s právem na přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo jejich výmaz, popřípadě s omezením zpracování; 
  • s právem vznést námitku proti zpracování;
  • s právem na přenositelnost údajů ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu;
  • s právem kdykoliv souhlas se zpracováním odvolat;
  • a s právem podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů. 

Současně potvrzuji, že jsem obeznámen se způsobem nakládání s mými osobními údaji a jejich zpracováním vč. zvláštní kategorie osobních údajů, zejména že:

  • mé osobní údaje jsou zpracovány pouze v rozsahu, ve kterém byly mnou poskytnuty a pouze pro shora uvedené účely;
  • Společnost provádí s mými údaji následující úkony: ukládá je do databáze uživatelů, upravuje je v případě, že je doplním nebo se dožádám úpravy, vyhledává je v rámci své databáze, třídí je dle jednotlivých kritérií pro dotazy poradny a likviduje je po uplynutí shora uvedené lhůty pro zpracování nebo po odvolání mého souhlasu.
  • mé údaje Společnost poskytuje zpracovatelům z řad zdravotnických zařízení nebo odborníkům zpracovávajícím mé výslovně položené dotazy. 

Současně beru na vědomí, že se v případě jakýchkoliv dotazů ohledně zpracování mých osobních údajů nebo v případě uplatnění výše uvedených práv mohu obrátit na pověřence pro ochranu osobních údajů Společnosti, kontakt http://www.stankovapartneri.cz/dpo/, nebo po další komunikaci ohledně mých osobních údajů, příp. odvolání souhlasu s jejich zpracováním mohu také využít adresu osobniudaje@ulekare.cz.

Potvrzuji, že tímto dávám Společnosti výslovný souhlas a zákonný důvod pro zpracování mých osobních údajů vč. zvláštní kategorie údajů v souladu se zněním zákona o ochraně osobních údajů a obecným nařízením o ochraně osobních údajů.


Pravní prohlášení

Zasílání informačních emailů

Uděluji společnosti uLékaře.cz, s.r.o., v souladu s ustanoveními zák. č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů, souhlas se zasíláním e-mailového zpravodaje uLékaře.cz s novinkami týkajících se služeb poskytovaných uLékaře.cz, s.r.o. anebo o produktech třetích osob. Svůj souhlas se zasíláním e-mailového zpravodaje můžu kdykoliv odvolat přímo prostřednictvím obdrženého e-mailu, po přihlášení v mém uživatelském profilu nebo zasláním požadavku na osobniudaje@ulekare.cz.
 

Souhlas se zpracováním osobních údajů vč. údajů zvláštní kategorie

Zapomenuté heslo


Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Antibiotika v těhotenství

Inzerce

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Zjištění těhotenství

Mateřství Eva 21.6.2017

Dobrý den, den po skončení menstruace jsem měla nechráněný pohlavní styk, kdy se partner do mně udělal. Bylo to 15. 6. Dva dny poté mě bolelo břicho, od té doby mám pocit na zvracení, není mi úplně dobře, ale může to být i tím, že teď beru na boreliozu antibiotika Doxybene. Po nich mi však nikdy špatně... Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý den, nevolnost patří k nežádoucím účinkům antibiotika, které užíváte, zvlášť, pokud berete lék... Celá odpověď

Inzerce

Listerioza v těhotenství, mozarella nepasterizovaná

Mateřství Hana 18.6.2017

Dobry den, rada bych se zeptala jak moc se musim obavat nakazy listeriozou pri konzumaci mozzarelly z nespaterizovaneho mleka?Jsem ve 21.tt a bohuzel jsem ji dnes snedla a tuto skutecnost zjistila az pote.Je nutne si pro jistotu udelat testy,prip.kdy? Dekuji za odpoved.Hana P. Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, v případě, že by se u Vás objevily obtíže jako při chřipce, zejména horečka a bolesti svalů... Celá odpověď

Nesnášenlivost antibiotik

Infekce Taťána 13.6.2017

Dobrý den, dostala jsem antibiotika xorimax 250 po dvanácti hodinách na akutní zánět močových cest. Výsledky se ihned projevily. Po čtyřech dnech užívání jsem dostala menstruaci o více než týden dříve, a to silnější než kdy předtím, provazenou silným průjem. Zároveň mám hrozně křeče v podbřišku, pichlavou... Zobrazit více

MUDr. Lada Novotná
Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Dobrý den Tatiano, děkuji za Váš dotaz. Reakce na antibiotika mohou být velmi specifická. Průjmy nemusí... Celá odpověď

Strava v těhotenství

Mateřství Pavla 5.6.2017

Dobrý den, jsem v 6tt a prodělávám táhlou virozu. Navíc jsem těžký alergik a kromě banánů, jablek a grapefruitové šťávy nemohu žádné ovoce. Chtěla jsem tak léčbě pomoci zvýšením přírodních vitamínu a začala konzumovat více ovoce, které smím. Několik dní jsem tak popíjela 100% džus z růžového grapefruitu... Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý den, chinin se nachází v kůře stromu chininovníku a v menším množství i v kůře vrby. Stejně jako... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Možné těhotenství?

Gynekologie Kateřina 2.6.2017

Dobrý den, už dva týdny se léčím se zánětem močového měchýře, nejprve byla v moči abnormálne velká stopa krvi a při kontrole zase bílkovina a nejaky sediment a bakterie, takže po jedněch antibiotikách přišel na řadu hned Biseptol. Aktivně se snažíme s přítelem o miminko, ale nějak to nesílíme, prostě... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, samozřejmě to zda je vše v pořádku Vám potvrdí až gynekolog při vyšetření. Nicméně antibiotika... Celá odpověď

Antibiotika v těhotenství

Léky Šárka 2.6.2017

Dobrý den jsem v 23tydnu těhotenství, praktický doktor mi předepsal atb klacid 500,v lékárně na mě koukala že to by se v těhotenství moc brát nemělo,doporučili mi nějaká homeopatika ale ty moc nepomáhají,tak nevím zda to risknout a vzít si je,mám strach o mimčo..Horečky nemám jen hodně silnou bolest... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, v těhotenství se užívají zejména penicilinová antibiotika (jsou bezpečná). Pokud byste měla... Celá odpověď

Těhotenství po Entizolu

Gynekologie Marta 23.5.2017

Dobrý den, prosím Vás o radu. Již druhý měsíc beru antibiotika Entizol na růžovku v obličeji. Tyto prášky mám ještě na 1 týden. Po jak dlouhý době po dobrání antibiotik je možné začít pracovat na miminku, prosím? Děkuji za reakci Zobrazit více

MUDr. Kristina Horová
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristina Horová

Dobrý den Marto, hladina účinné látky metronidazol, která se nachází v přípravku Entizol, po ukončení... Celá odpověď

Křeče v podbřišku v těhotenství

Gynekologie Petra 22.5.2017

Dobrý den, Jsem 28 týden těhotenství. Mam už tyden křeče v podbřišku , ale takového razu, že ustanou jen.v jedné poloze jinak jsou pořád ..nemohu skoro ani obléct si kalhoty..doktori me léčí antibiotiky Dalacin l,ale ani po 5 dnu zavádění mě bolesti nepřišly. Čím to tedy může být? Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Petro, jedná se o odbornou problematiku, Váš dotaz předám specialistovi z oboru gynekologie. Vyčkejte,... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, po netu není možno diagnozu stanovit pokud máte týden křeče v podbřišku měla by jste co... Celá odpověď

Nevolnost, možné těhotenství ?

Gynekologie Marie 7.5.2017

Dobrý den, před cca 3 týdny jsme měli s přítelem nechráněný sex (přítel před ejakulací ze mě penis vyndal). Poslední dva týdny trpím nevolností (nezvracím). Menstruaci jsem dostala bez zpoždění, byla pouze o něco slabší, než obvykle. Beru antikoncepci Lindynette 20. HA beru pravidelně a snažím se i... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den Marie. Nepíšete jaké jste měla antibiotika, ale některá antibiotika ( např. Penicilinová řada)... Celá odpověď

Nepotvrzené těhotenství

Gynekologie Michaela 6.5.2017

Dobrý den . Byla jsem pokousana cizím psem a tak mi doktor předepsal Augumentin 1g aby nedošlo k zanícení ran.spolu s těmito antibiotiky jsem brala HA Clormetin.ale az ted jsem se dočetla ze antibiotika muzou mit vliv na funkčnost HA.v přívalových letácích nic takovýho není.s přítelem jsme měli několikrát... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ovlivnění hormonálního účinku preparátem Augmentin je minimální, pravděpodobnost těhotenství... Celá odpověď

Je možné otěhotnět když beru antikoncepci a i antibiotika

Antikoncepce Anna 28.4.2017

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda je možné otěhotnět když beru antikoncepci a přitom sem brala i antibiotika a měla jsem pohlavní styk. Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, těhotenství jenom z informací, které jste uvedla nelze vyloučit, nevím jaká byla ATB, jakou... Celá odpověď

Antibiotika

Léky Jana 22.4.2017

Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho zůstávají v těle antibiotika Dalacin C 300 mg na zanět nosohltanu - užívám po 8 hodinách 6 dní a Pamycon 1 kapka do každé nosní dírky 3x denně po dobu 3 dnů. chtěla bych otěhotnět, tak jak dlouho máme počkat po dobrání antibiotik? Děkuji za odpověď. Pěkný den.... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Antibiotika jsou léky pro akutní použití, jejich biologický poločas je přesně takový, po kolika... Celá odpověď

Antibiotika na angínu, boulička v třísle

Infekce simona 13.4.2017

dobry den chci se zeptat mam nasazene antibiotika na anginu ale trapi me boulicka takova v trisle pri sezeni neboly pri chuzi ano jsem 27tt Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, boulička v třísle může být (s největší pravděpodobností) zvětšená lymfatická uzlina (zvláště... Celá odpověď

Antibiotika na zánět ucha a dutin

Uši, nos, krk Vendula 3.4.2017

Dobrý den pane doktore jsem maminka 3 měsíčního chlapečka plně kojeného a dnes jsem od lékařky na ORL dostala antibiotika na zánět ucha a dutin Cefzil 500mg a ráda bych věděla zda nemohu synovi do mateřského mléka nějak dostat a uškodit mu , lékařka ví že kojím .Syn je také nemocný má zelenou rýmu... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vzhledem k Vašemu kojení, pevně doufám, že ORL lékařka nasazovala tyto antibiotika cíleně,... Celá odpověď

Nepotvrzené těhotenství

Vnitřní lékařství Ondrej 9.3.2017

Pěkný den chci se zeptat zda může byt přítelkyně těhotná.. Meli sme pohlavni styk pritelkyne užívá antikoncepci...pri pohlavnim styku jsem se nikdy neudelal do ni...ale obavam se zda muze byt těhotná protože v dobu kdyz sme meli pohlavni styk uzivala antibiotika na chripku anyni uz je sice nebere ale... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pokud užívá přítelkyně antikoncepci pravidelně a léky nevynechává, tak těhotná být nemůže.... Celá odpověď

Reaktivní HbsAg v těhotenství

Infekce Kateřina 8.3.2017

dobry den,pri vysetreni krve v tehotenstvi ktery se dela u gynekologa mi byl zjisten tento vysledek.HbsAg reaktivni,konfirmace negativni po 14dnech mi byly testy zopakovany vysledek stejny.za dalsich14dni jdu zase na dalsi odbery na dalsi zloutenky jinak nic vic. chtela jsem se zeptat co ten vysledek... Zobrazit více

MUDr. Jiří Martinů
Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Martinů

Kateřino, někdy může u těchto laboratorních testů dojít k tomu, že výsledek je " na hraně " v tomto... Celá odpověď

Zánět dutin v těhotenství

Uši, nos, krk jana 6.3.2017

dobrý den, jsem v 15 týdnu těhotenství a cca před 3 týdny jsem brala antibiotika na anginu sotva se mi udělalo lépe za 2 dny jsem měla opět teploty a rýmu cca po 4 dnech strašná bolest hlavy trvala týden, nezabíral paralen, ataralgin ani doreta po té samo ustoupilo. nýní po cca 5 dnech opět ucpaný nos... Zobrazit více

MUDr. Jiří Martinů
Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Martinů

Jano, pokud má člověk rýmu, je téměř vždy postižená i sliznice vedlejších nosních dutin v různé míře... Celá odpověď

Těhotenství?

Gynekologie Veronika 1.3.2017

Dobrý den,brala jsem antikoncepci foxinette neo(jen 3platicka)bohužel jsem si asi díky ni rozhazela cyklus.Brala jsem 3platicka bez týdenních pauz takže v kuse,po dobrani poslední pilulky jsem nedostala MS. Čekala jsem 10dni zda se MS objeví,ale nepřišla,u dr.jsem byla(v posledním platicku jsem brala... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, hormonální situace se po vysazení antikoncepce srovná určitě sama, zejména pokud jste užila... Celá odpověď

Možné těhotenství?

Gynekologie Michaela 28.2.2017

Dobrý den, jsou to už 3 týdny co jsem to měla dostat a přesně měsíc od mého prvního pohl. styku, mezitím jich bylo asi dalších 7+-, všechny byly pouze s kondomem. Nestala se nám žádná nehoda ani nic, nebo o tom alespoň nevíme. Je mi 15 let a a mentruaci mám od nějakých 9 a za celou tu dobu se mi nestalo,... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, takto přes internet Vám jistě nepovíme více, než Vám sdělí gynekolog po pečlivém vyšetření.... Celá odpověď

Možné těhotenství?

Gynekologie Emílie 22.2.2017

Dobrý den, zhruba před měsícem jsem měla menstruaci (bude mi 17, pravidelně menstruuji poslední půlrok) a při ní užívala antibiotika, i pár dní poté. S přítelem spolu spíme pouze s ochranou a nestala se žádná nehoda, že by kondom praskl nebo podobně. Už 8 dní mi meškají měsíčky, je možné být těhotná?... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, tak určitá pravděpodobnost otěhotnění je zde vždy, ani kondom není 100%. Měsíčky mohou... Celá odpověď

Těhotenství?

Antikoncepce Katerina 15.2.2017

Dobrý den, pane doktore nebo paní doktorko. Chtěla bych se zeptat. Beru HA už 8 let nepřetržitě. Momentálně se mi stala nepříjemná situace. Zapomněla jsem dvě tabletky za sebou a to poslední dva dny ve 2. týdnu platička. Tabletky už jsem zpětně nezapijela. Den před očekávanou menstruací jsem měla nechráněný... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, oba dva faktory, jak vynechání tablet HAC tak užívání ATB účinek antikoncepce můžou snížit,... Celá odpověď

ATB v těhotenství

Gynekologie Blanka 10.2.2017

Dobry den, jsem v 10 tt a mam jiz po nekolikate streptokoka. Bohuzel jsem loni na nasledky ruznych bakterii a take streptokoka prodelala potrat v 18 tt. Ted mi na to lekarka predepsala Cefuroxim Sandoz 500mg. Jake nasledky to pro miminko muze mit a je to vubec vhodne uzivat (7 dni 2x denne)? Tyto antibiotika... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, antbiotika, která Vám byla nasazena, jsou samozřejmě v těhotenství bezpečná a léty ozkoušená.... Celá odpověď

Antibiotika a antikoncepce

Antikoncepce Petra 8.2.2017

Dobry den, uzivala jsem xorimax 500 na 10 dni, ale 5 den uzivani jsem mela nechraneny styk. Ovlivnuje xorimax ucinost antikoncepce? Beru ji pravidelne a vcas... A pak jsem mela 7 den po dobrani xorimaxu nechraneny styk. Mela bych tento tyden mit menstruaci, ale zatim se nedostavila....dekuji Petra Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Petro, antibiotika mění složení střevní mikroflóry a to ovlivňuje vstřebávání antikoncepce. Její účinnost... Celá odpověď

břicho

Močové infekce v těhotenství: léčbu neodkládejte ani nepřerušujte

Článek 8.2.2017 Mgr. Petra Kováčová

Infekce močových cest postihují mnoho těhotných žen. Vysvětlíme, proč jsou tyto problémy v graviditě tak časté, i to, jak nepříjemnostem...

Infekce dýchacích cest v těhotenství

Plíce, dýchání Alena 6.2.2017

Dobrý den Chci se zeptat, jsem na konci 32tt a již 5 den užívám antibiotika Ospen - moje lékařka mi je předepsala na potíže bolestí v krku, které byli velmi silné. Podle vyšetření CRP jsem antibiotika dostat neměla, ale jelikož mám těžkou vrozenou srdeční vadu a kardiostimulátor, raději mi je nasadila.... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Aleno, Ospen v těhotenství užívat můžete, Paralen do tří tablet denně taky, ale nevidím důvod... Celá odpověď

Těhotenství a Cotrimoxazol

Praktické lékařství Johanka 2.2.2017

Dobrý den, dnes jsem si udělala těhotenský test a byl pozitivní (menstruace se opozdila o 20 dní). Občas mám menstruaci nepravidelnou, protože mám cysty a je mi už 43 let. K tomu všemu beru ještě antibiotika Cotrimoxazol, několik dní, na zánět močových cest. Dnes moje obvodní lékařka neordinovala a gynekologii... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud jste těhotná, bylo by vhodnější, aby jste tento lék vysadila a popřípadě pokud infekce... Celá odpověď

Jak moc ovliňují antibiotika antikoncepci?

Gynekologie Petra 26.1.2017

Dobrý den, jak moc ovlivnují antibiotika antikoncpci? Já jsem 16.1. začala brát Xorimax 500 mg a antikoncepci Katyu( měla jsem mít 16 pauzu, ale vynechala jsem jí) a v pátek 20 jsem měla nechráněný styk. Ihned jsem se vysprchovala a hodně toho ze mě vyteklo, přesto se bojím, zda nemohu být těhotná. Myslíte... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, antibiotika by primárně účinek HAC neměli snížit, spíše jenom pokud léčbu provází intenzivní... Celá odpověď

Těhotenství?

Praktické lékařství Karolína 12.1.2017

Dobry den, prosim vas od úterý (dnes je ctvrtek) beru antibiotika medoxin 500mg a prášky Dasselta 5Mg na kašel a antikoncepci Leanova 0,15mg Dnes jsem měla pohlavni styk s pritelem a on se vystrikal do me, mam strach. Prosim vas o radu Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud berete HAC pravidelně, po ATB nebyly dyspeptické potíže, profůzní průjmy či zvracení,... Celá odpověď

Genetické vyšetření v těhotenství

Gynekologie Jana 3.1.2017

Dobrý den, mám dotaz jsem 9+4tt a beru antibiotika kvůli bakteriím v moči a v pondělí mám jít na genetiku na krev a vyjde mi akorát si vzít ještě poslední prášek může to nějak vadit?? Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Jano, antibiotická terapie by neměla mít vliv na vyšetřen, které píšeteí. Můžete si tedy v... Celá odpověď

Špinění v raném těhotenství a krev v moči

Gynekologie Sarka 27.12.2016

Dobry den jsem v 8tt me prvni tehotenstvi.Od stedreho dne jsem zacala mirne spinit. Po utreni na toaletnim papire. Dnes rano jsem byla na wc a mela jsem krvavou i moc. Bolesti bricha nemam. Spineni mi tolik neznepokojovalo, ale ta krev v moci rano uz jo. Spineni se projevi vzdy po vycurani a je to v... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, doporučuji ihned navštívit lékaře- za prvé k vyloučení ev. hrozícího potratu a dále k vyloučení... Celá odpověď

Ofloxacin v těhotenství

Gynekologie Markéta 26.12.2016

Dobrý den, jsem v 8. týdnu těhotenství, mám to čerstvě potvrzeno od lékaře. Vychází mi to tak, že cca dva týdny po početí (kdy jsem to bohužel nevěděla) jsem brala antibiotika Zanocin (obsahuje léčivou látku ofloxacin, která patří do skupiny nazývaných 4-chinolonové antibakteriální látky). Může být plod... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, u antibiotik a jiných léčiv se neví přesný dopad na plod v časné fázi těhotenství, protože... Celá odpověď

Strava v těhotenství

Praktické lékařství Zdeňka 19.12.2016

Dobrý den, na začátku 6. týdne těhotenství jsem snědla k večeři a následně také k obědu porci kuřecích jater. Po týdnu jsem zjistila, že podle internetu se játra jíst absolutně nesmí a že hrozí vážné poškození plodu. Jsem z toho v hrozném stresu. Kdyby k poškození došlo, pozná to lékař na ultrazvuku?... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Určitě se uklidněte, žádný stres, ten je pro těhotnou ještě horší než jakákoliv potrava. Nic... Celá odpověď

Antibiotika v počátku těhotenství

Gynekologie Dita 12.12.2016

Beru 5.dnem antibiotika Klacid SR, dnes jsem si udelala tehotensky test a byl pozitivni. Muze to mit nasledky?? Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Dito, nemusíte se obávat, jste zřejmě na úplném počátku těhotenství, tato doba se řídí tzv.... Celá odpověď

Možné těhotenství?

Sex Kristyna 6.12.2016

Dobrý den Den po menstruaci do mě pritel 2x vjel bez ochrany a den než mi mela přijít mentruace jsme spolu spali a prasklo mu to, ale vytáhl včas, mensruace mi mela dorazit včera, ale pořád nic , mam tam docela sucho jen velmi slabý výtok, dělala jsem si těhotenský test a vyšel negativne, tak jedině... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, během cyklu ženy jsou takzvané plodné dny - tedy dny přibližně kolem ovulace, kdy je žena... Celá odpověď

Možné těhotenství

Gynekologie Zuzana 6.12.2016

Dobry den, dnes je to uz 10ty den co mam opozdenou menstruaci. Mam 21 let. Menstruaci jsem nikdy nemela presne pravidelnou, nekdy jsem ji mela o tyden pozdeji a nekdy zas o tyden driv. S pritelem jsme pred tremi tydny meli pohlavni styk, ale vzdy byl chraneny, presto se bojim, zda nejsem tehu. V te dobe,... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, ke zpoždění menzes došlo velice pravděpodobně právě následkem recidivující angíny a opakované... Celá odpověď

Syfilis v těhotenství

Infekce Lenka 5.12.2016

Dobrý den, chtěla bych se ještě zeptat k podané odpovědi (www.ulekare.cz/poradna-lekare/poradna-link-209531)od MUDr. Bačové, píše:Podaná antibiotika v inkubační době však mohou teoreticky ovlivnit sérokonverzi a být důvodem falešně negativních výsledků testů. Co si mám pod tím představit? Znamená to,... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Lenko, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku odborníkovi na pohlavně-přenosná... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Poškození plodu se vznikem vrozené vady nevzniká jen při syfilis, ale při řadě onemocnění prodělaných... Celá odpověď

Antibiotika a těhotenství

Gynekologie Marketa 2.12.2016

Dobrý, chcela by som sa opýtať ci užívanie penicilinu moze nejako ovplyvniť možné tehotenstvo. Začala som ho brat od vcera tj. 21.DC koli zápalu hrdla a zuba a neviem ci v liečbe pokračovať alebo ho radsej vysadiť . Cyklus mam 26 dňový a ovulaciiu asi v 15 DC. A tiez sa chcem spýtať na lokálnu anesteziu... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Markéto, stran penicilinu se nemusíte obávat, je v těhotenství bezpečný, klidně doužívejte... Celá odpověď

Macmiror, Duomox v těhotenství

Infekce Markéta 1.12.2016

Dobrý den, prosím o radu. Jsem v 14 tt. Již tři týdny jsem nachlazená. Rýma, kašel ale bez teplot. Minulý týden jsem byla u lekáře a crp jsem měla 6. Odešla jsem tedy bez léků. Tento týden se mi ale kašel zhoršil. Vykašlávám hleny už 14. dní a sípu. Jsem celá zahlneněná. Dnes při močení jsem zjistila... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, každý lék je v těhotenství svým způsobem více či méně rizikový. Ale horší pro plod je neléčený... Celá odpověď

Streptokok agalactiae v těhotenství

Gynekologie Petra 9.11.2016

Dobrý den, je to dva dny co mi vyšel už druhý pozitivní těhotenský test. Ke sve doktorce se chystám zítra ale chtěla bych slyšet ještě názor od jiného lékaře. Před rokem mi byl zjištěný streptokok v pochvě. Posledních 14 dní mám silnější výtok (někdy bílý a někdy mírně nazelenalý) žádné jiné obtíže... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Petro, příčinou výtoku může být pouze těhotenství jako takové, ovšem mělo by se jednat o průhledný,... Celá odpověď

Zvýšená sedimentace, únava po antibiotikách

Jiný problém Johana 3.11.2016

Dobrý den, již jsem se před týdnem ptala, ale dotaz se asi neodeslal, přestože platba byla provedena.. Tak zkusím ještě jednou. Mám už rok (alespoň co vím, předtím jsem nebyla dlouho nemocná, tak se neměřila) podle tabulek vyšší sedimentaci. Přesto lékaři se nad tím nepozastavovali. Přesně před rokem... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, sedimentace je velmi nespecifický marker, může být zvýšena z nejrůznějších příčin. Nejčastěji... Celá odpověď

4.týden těhotenství, genitální opar a infekce léčená antibiotiky a vliv na miminko

Gynekologie Kateřina 31.10.2016

Dobrý den, jsem ve 4. týdnu těhotenství a minulý týden jsem poprvé prodělala pravděpodobně genitální opar, který jsem nijak neléčila, jen ho mazala aloe vera (myslela jsem, že se jedná o obyčejnou vyrážku). Gynekoložka nebyla schopná tuto diagnózu potvrdit, protože jsem k ní přišla ve chvíli, kdy mám... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, genitální opar bývá rizikový především ve III.trimestru těhotenství a v době porodu, kdy by... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní není jisté zda se jednalo skutečně o herpes genitalis jak sama píšete. Zinnat obsahuje... Celá odpověď

Infekt močových cest v těhotenství

Infekce Denisa 30.10.2016

Dobry den, jsem na konci 10tt a chci poprosit o odpovedi na par dotazu: 1. Pred pul rokem jsem prodelala opakovane zanety moc.cest a ted nyni kdyz jsem tehotna, boli me v podbrisku prave kolem mechyre, pri kychnuti, kasli a nekdy pri docurani,ale spis jen takove pichnuti, rano si kontroluji bilkovinu... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den. 1. Infekce močových cest před půl rokem s nynejším stavem nesouvisí, resp. může to poukazovat... Celá odpověď

Těhotenství a infekce

Gynekologie Lenka 11.10.2016

Dobrý den, jsem ve 26tt a celé těhotenství trpím infekcemi, jako je E.coli. Těď dobírám 3 ATB Duomox 1000 a k tomu krém Dafnegin, zas mi z kultivace vyšla masivní infekce která prý pochází ze střev. Mám strach abych kvůli infekcím nepřišla o miminko.Chtěla jsem se zeptat jakou prevenci bych měla ještě... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, jako prevence zánětu je potřeba dodržovat 1. Přiměřená intimní hygiena – nedostatečná,... Celá odpověď

Těhotenství,pár,mateřství,

Pozor na klíště v těhotenství – jde o dva životy

Článek 4.8.2010

Infekční nemoci u těhotných představují riziko nejen pro matku, ale i pro ještě nenarozené dítě. Kromě narušení průběhu těhotenství...

muž, kluk, pán, tráva, sedět

Muži onemocní klíšťovou encefalitidou častěji než ženy, těm hrozí spíše borrelióza

Článek 23.12.2009

Podle článku publikovaného v německém odborném tisku jsou muži podstatně náchylnější k onemocnění klíšťovou encefalitidou. S touto...

Vysypané prášky

Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci

Článek 14.9.2008

Nežádoucí reakce na léky je podle WHO (Světové zdravotnické organizace) definována jako neplánovaná a škodlivá reakce, která nastane...

Inzerce
×