Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Ospen antibiotika

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Ospen a antikoncepce

Antikoncepce Lucie 8.7.2017

Dobrý den. V pondělí jsem odpoledne dobrala poslední prášek Atb ospen 1500, zároveň jsem večer si vzala prášek z nového plasticka antikoncepce. Jsem tedy již 100 chráněna nebo radši je lepší ještě používat jinou ochranu? Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Slečno/paní Lucie, již není třeba užívat další ochranu, antibiotika Ospen mají také krátký poločas účinku,... Celá odpověď

Reklama

Respirační infekt v rodině

Jiný problém Renata 3.7.2017

Dobrý den,jen bych se chtěla zeptat před necelými čtyřmi týdny zjistili synovi streptokoka. Udělali jsme si v rodině stery a manžel a druha dcera streptokoky maji také,oba měli podobně příznaky jako syn -krk bledy,ale bolesti v nem,bez teplot.Me přišli výsledky o dva dny pozdeji s tím,ze mám streptokoka... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, pokud nejsou žádné obtíže, kontrolní stěry není potřeba provádět. Hlava ještě klidně do... Celá odpověď

Streptokok v krku po 3 antibiotikách

Uši, nos, krk Jaroslav 22.6.2017

Streptokok v krku po 3 antibiotikách. Dobrý den, manželka od 04/2017 marodí se Streptokokem + hemofil v krku. Před Duomoxem byl streptokok pouze ojediněle rozšířen, následně byl po dobrání Duomoxu rozšířen masivně. Ospen byl ordinován lékařkou a manželka pozřela pouze 1 tabletu a bylo jí neuvěřitelně... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, určitě byl proveden výtěr z krku a stanovena citlivost obou patogenů na ATB, proto pokud netolerovala... Celá odpověď

Bolest v krku

Uši, nos, krk Klára 20.6.2017

Dobrý den, Mám neustálý problém s krkem. Začalo to asi v červnu dva roky dozadu. Měla jsem v krku něco velkého bílého, nějaký zánět, podezřívali mi mononukleozu, pak mě pro jistotu dali na karantenu na měsíc a pak řekli, ze to byla jen nějaká horší angina, s tím, ze jsem musela drzet nějaké diety. Jenže... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, recidivující angíny mohou být podmíněný například i chronickou tonsilitídou, chronickým zánětem... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Bolest v hrdle

Infekce Lenka 20.6.2017

Dobrý den, je to týden co jsem před moc dostala bolest v krku..druhý den večer jsem skončila na pohotovosti, protože teplota stoupala 38,5 a bolest v krku nepolevovala po kloktani. Nasadili ospen 1500 po 8 hodinách, prý zaconajici Angina. Po 3 dnech k jsem šla k PL,žádnou výraznou úlevu jsem neměla.... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den,Lenko, bolest v hrdle může mít více příčin, může být jak virovou tak bakteriální záležitostí,... Celá odpověď

Absces

Infekce Marie 16.6.2017

Dobrý večer mam dotaz před čtyřmi měsíci jsem měla otok v levém třísle a velké bolesti v nemocnici mi řekli že to je zánět uzliny rozřizly vyčistili tet jsem měla zánět uzliny v krku a po deseti dnech braní ospenu se mi zánět objevil znovu v třísle jak se toho zbavím doma abych už nemusela do nemocnice?děkuji... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pokud se zánět včas podchytí, tak se dá zvládnout užíváním antibiotik. Problém ale je, když... Celá odpověď

Antibiotika a alkohol

Léky Jirka 15.6.2017

Zdravim, beru ospen 1500 na angínu ale 5 den kdy mam brat antibiotika mam velkou oslavu, kdyz si dam male mnozstvi alkoholu mohla by se mi stat neco vážného nebo je lepsi antibiotika na den vysadit? Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, antibiotika se metabolizují v játrech, proto se při jejich užívání nedoporučuje játra zatěžovat... Celá odpověď

Léčba angíny, boulička na mandli

Uši, nos, krk lucie 14.6.2017

Dobry den, od nedele mam anginu, dostala jsem ospen 1500, jiz v pondeli uleva, bez teploty. Vcera jiz bez bolesti v krku, vse v pohode. Dnes rano se mi toto udelalo v krku. Neboli to ani pri polknuti, teploty nemam, je mi dobre, jen citim, ze tam neco mam. Neni to nicim naplnene, jen boulicka s povlakem.... Zobrazit více

MUDr. Kristina Horová
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristina Horová

Dobrý den Lucie, zatím bych vyčkala, léčíte se na angínu antibiotiky a Vaše tělo pracuje, vypořádáví... Celá odpověď

Bolest v krku

Uši, nos, krk Alenka 31.5.2017

Dobrý den,mám opakované bolesti v krku asi 10x do roka s provázejícími bolestmi hlavy,únavou a teplotami,z krve bylo zjištěno že je to bakterialního původu a zabírají na to penicilinové antibiotika naposledy ospen 1500 a zinnat 500 a po každém dobrání antibiotik se mi to do týdne vrátilo,nevím co to... Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý den, zřejmě se u Vás jedná o chronický zánět mandlí, zřejmě způsobený bakterií druhu Streptokok.... Celá odpověď

Dávkování antibiotik

Léky Petra 25.5.2017

Dobry den, prosim od utery davam dcerce atb Ospen na anginu, kvuli tomu ze jsem ji kolikrat rano neprobudila tak jsem dala atb napr.s hodinovym skluzem, nyni jsem ji to upravila s tim ze jsem ji dala atb o hodinu dříve a uz ted budu davat kazdych 8 hodin. Chci se prosim zeptat jak moc vadi kdyz jsem... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milí paní Petro, nevadí, že jste plus mínus o hodinu dala tabletku atb jinak. Přesný interval se dodržuje,... Celá odpověď

Obtíže s krční páteří a vracející se infekty

Záda, páteř Jana 16.5.2017

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Mám už rok a půl problémy s tuhnoucí šíjí na který je navázaný nějaký infekt horních cest dýchacích. Scénář je vždy stejný. Nejdříve mi ztuhne šíje, podel páteře se objeví otoky, začne mě při sebemenším pohybu křupat páteř a poté mě silně rozbolí hlava a mívám mžitky... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, přijde mi, že zde se spojují dvě věci dohromady, které spolu úplně nesouvisí (i když samozřejmě... Celá odpověď

Užívám Ospen na angínu, mohu do solária?

Infekce Barbora 15.5.2017

Zdravím Mám akutní tozilitidu.Třetím dnem užívám OSPEN 1500.Mohu do solária?Děkuji za rozumnou odpověd. Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, obecně vzato- máte akutní zánět mandlí, proto by byl nejrozumnější klid na lůžku. Návštěvu... Celá odpověď

Antikoncepce a ATB

Gynekologie Štěpánka 3.5.2017

Dobrý den, dnes jsem dostala antibiotika ospen 1500 a mám antikoncepci bellvalin můžu ti s nima zkombinovat? Nechtěla bych otěhotnět až doberu antibiotika. Může to pak ovlivnit účinost antikoncepce ? Abych potom neotěhotnela? Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, s antikoncepcí můžete v průběhy léčení infekce pokračovat. Antibiotika,tedy i Ospen,ovšem... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, antibiotika sice snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pro jistotu v tomto cyklu... Celá odpověď

Meningokok v naší třídě

Dětské nemoci Jan 30.4.2017

Dobrý den. Kvůli výskytu meningokoka v naší třídě na gymnáziu bereme všichni preventivně antibiotika. Doktorka řekla, že stačí je brát pět dní, v lékárně řekli deset (Beru Ospen 100), když je to jen preventivní tak prý stačí pět dní. Co když ale jsem přenašeč, u kterého se nemoc doposud neprojevila,... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, cílem preventivní terapie je právě eliminace meningokoka z organizmu jako prevence rozvoje... Celá odpověď

Ospen a čaj s citrónem

Léky Michaela 29.4.2017

Chtěla bych se zeptat včera mi paní doktorka předepsala antibiotika ospen 1000 na angínu. Chtěla jsem si udělat čaj s citrónem a někdo mi říká že nesmím jíst ani pít žádné kyselé jídlo a pití např. citrony zelí atd. A zase někdo mi říká že normálně můžu.. A já tedy nevím jestli jestli je nějaká ta výjimka... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den Michaelo, u Ospenu není zakázáno jíst ani pít kyselé. Proto čaj s citrónem můžete. Vzhledem... Celá odpověď

Vysoké ASLO

Imunita Šárka 26.4.2017

Dcera 11.let vysoké ASLO. Dobrý den, už si nevím rady s léčbou vysokého ASLA. Dcera v létě 2016 prodělala Angínu.zjištěn stafylokok i streptokok v krku. přeléčeno OSPENEM a následné měla následovat autovakcína, ovšem k užívání autovakcíny nedošlo protože bylo zjištěno ASL0 1390,nasazena další antibiotika.,... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, ASLO jako takové u mnohých pacientů přetrvává měsíce. Nemusí nutně znamenat akutní onemocnění.... Celá odpověď

Angína

Infekce Klára 22.4.2017

Dobrý den, prosím o řadu. Před 3 dny jsem na ambulanci dostala Ospen 1500. S tím že jsem měla 40C horecku a krk s čepy, který teprve začínal mírně o sobě dávat vedet. Po 3 dnech brání antibiotik by se to mělo mírně zlepšovat? Dnes ráno jsem se probudila a mandle mi tak natekla, že se bojím že další den... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Kláro, ano, mělo by se to zlepšovat. Je několik důvodů, proč tomu tak není. Buďto tyto... Celá odpověď

Antibiotika na zánět ucha a dutin

Uši, nos, krk Vendula 3.4.2017

Dobrý den pane doktore jsem maminka 3 měsíčního chlapečka plně kojeného a dnes jsem od lékařky na ORL dostala antibiotika na zánět ucha a dutin Cefzil 500mg a ráda bych věděla zda nemohu synovi do mateřského mléka nějak dostat a uškodit mu , lékařka ví že kojím .Syn je také nemocný má zelenou rýmu... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vzhledem k Vašemu kojení, pevně doufám, že ORL lékařka nasazovala tyto antibiotika cíleně,... Celá odpověď

Stav po spále

Uši, nos, krk Jana 24.3.2017

Dobrý den, je mi 25 let a předminulý týden jsem prodělala spálu - začala vyrážkou a angína a horečka se objevily až později. Byl mi nasazen penicilin, který jsem brala po dobu deseti dní a všechny příznaky postupně ustoupily. Okolo osmého dne antibiotik se u mě však začalo objevovat brnění v nohou a... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, spála v dnešní době při adekvátní léčbě penicilínem a to v dostatečné dávce a délce podávání... Celá odpověď

ATB a menstruace

Gynekologie Adéla 10.3.2017

Dobrý den chci se zeptat, cca před týdnem jsem brala antibiotika Ospen po 8 hodinách a včera jsem měla mít menstruaci a nic a ani nemám žádné obvyklé příznaky (bolení břicha,hlavy a td.) mám jen citlivá prsa, můžou mít antibiotika na to nějaký vliv? Mám docela strach, na gynekologii jdu až příští týden.... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, zpoždění Vaší menstruace bude podmíněno zánětem, na který jste žívala antibiotika a také samotnou... Celá odpověď

HAC a ATB

Antikoncepce Nicolle 10.3.2017

Dobrý podvečer, chtěla bych se zeptat, 3 dny mi pichali penicilin na anginu a nyní beru jen normálně tabletky (Ospen 1500). Užívám antikoncepci Leanova a toho se týká má otázka. Ovlivňují nějak tyhle antibiotika účinnost antikoncepce? Je riziko otěhotnění? Moc děkuju. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, antibiotika obecně můžou ovlivnit účinnost antikoncepce, jednak samotný prášek a jeho metabolizace... Celá odpověď

St.p.tonsilektomii

Dětské nemoci Kateřina 3.2.2017

Dobrý den, moje 4 léta dcerka prodělala v listopadu 2016 spálovou anginu, byl nasazen ospen 400 14 dnů, klinicke obtíže pominuly, ale přetrvával pozitivní vyter z krku a aslo 870. Po konzultaci ORL a mikrobiologa nasazen po Cca třech týdnech opet Ospen 400 ve vyšších dávkách 10 dnů, aslo vylezlo na... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vzhledem k tomu, co dcera za poslední měsíce prožila, nelze se divit, že je unavenější. Určitě... Celá odpověď

HAC a ATB

Antikoncepce Kateřia 30.1.2017

Dobrý den, užívám antikoncepci Lunafem (4. rokem), postihl mě streptokok typu A v krku. Má obvodní lékařka mi předepsala antibiotika Ospen 1500 na 10 dní. Můj dotaz tedy zní, jak moc antibiotika oslabí, a jak je to s antikoncepcí po dobrání antibiotik? Já, ani můj přítel určitě pohlavní styk během užívání... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud se v důsledku ATB terapie neobjeví intenzivnější průjmy či zvracení, účinek HAC by měl... Celá odpověď

Váček na mandli

Uši, nos, krk Eliška 19.1.2017

Dobrý večer, před cca dvěma týdny jsem byla na pohotovosti s podezřením na angínu, jelikož mne bolelo silně v krku, na mandli jsem měla jakoby zapouzdřený docela velký čep a měla jsem horečky. Doktor mne poslal domů s antibiotiky OSPEN 1500. Po cca dvou nebo třech dnech horečky a bolest zmizela, ale... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, postupovala jste správně. Mohlo by se jednat o absces po angíně (jako komplikace tohoto onemocnění-... Celá odpověď

MUDr. Helena Rosická
Odpovídá lékař:

MUDr. Helena Rosická

Vážená Eliško,léčba anginy byla v pořádku, protože v 99% anginu způsobuje pyogenní streptokok, který... Celá odpověď

Ospen a škrábání v krku

Uši, nos, krk Simona 10.1.2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat už 6 dní beru antibiotika Ospen 1500 ale škrábání v krku stále nepolevilo jinak už se cítím zdravá ale je to nepříjemné tak mě zajímá jestli je to normální nebo jestli bych měla zase navštívit lékaře? Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, škrábání v krku může trvat delší dobu (než se sliznice zregereruje). Při angíně bývají především... Celá odpověď

Kašel a rýma

Vnitřní lékařství Iveta 2.1.2017

Dobrý den, už asi přes měsíc mám potíže s dýcháním. Nejhorší to je například když teď v mrazu kousek jdu a zadýchám se, tak se mi šíleně stáhnou průdušky, když pak ještě jdu do tepla tak se to ještě zhorší. Někdy začnu i sípat, lapat po dechu a trochu pokašlávat. Pak to třeba za hodinu zmizí ale někdy... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, doporučuji znovu kontaktovat pneumologa, že obtíže přetrvávají; lze zkusit užívat bronchodilatační... Celá odpověď

Angína a Silvestr

Praktické lékařství Pavlína 29.12.2016

Dobrý den, od úterý mi nebylo dobře. Bolelo mě v krku tak, že jsem nemohla polykat a strašně mě bolela hlava. Začala jsem se léčit bylinkama a brala paralen. Nakonec jsem to vzadala a ve čtvrtek došla k doktorce. Ta vyhodnotila, že mám anginu a předepsala mi ospen 1500. Jen jsem se ji zapomněla zeptat... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Pavlíno, vzhledem k tomu, že je Nový rok, je zřejmě již Váš dotaz pasé. Pokud jste měla opravdu bakteriální... Celá odpověď

Angina

Praktické lékařství Kateřina 23.12.2016

Dobrý den mám dotaz - dcera (8 let), která prodělala dvě streptokokové tonzilitidy hned po sobě byla přeléčena retarpenem. Do 3 týdnů se měla dostavit na další aplikaci retarpenu, která měla být celkem 4x v rozmezí 3 týdnů. Na konci třetího týdne, těsně před aplikací 2. retarpenu dcera onemocněla -... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Důvod k léčbě Dalacinem je nález z výtěru Stafylococus aureus, kde mikrobiologie jistě udělala... Celá odpověď

Komplikace po angíně

Uši, nos, krk Milan 20.12.2016

Dobrý den, asi před třemi týdny jsem prodělal angínu a opar v uchu. Bílé čepy, povlak, bolest na jedné straně krku. ( levé )... Poté mi byl zjištěn opar v uchu, také na levé straně. Na angínu jsem dostal antibiotika ospen 1500 bral jsem to po 8 hodinách a zabrali asi za 2 dny, v krku mě už mě skoro nebolelo.... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Milane, opravdu se nemusíte obávat, po angíně můžete být nějaký týden ještě unavený, i pocit... Celá odpověď

Přetrvávající angína

Uši, nos, krk Zuzana 30.11.2016

Dobrý den, Týden po rizikovém pohl. styku jsem dostala angínu.U lékaře mi byla nasazena "naslepo" antibiotika(Ospen).Angína se mi projevovala jenom čepy na mandlích. Bolesti v krku horečky nebyly přítomny.Dobrala jsem antibiotika, čepy zmizely z půlky. Tím, že nemám jiné příznaky nechala jsem to být,... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Zuzano, úplně se mi nezdá, že by Vaše obtíže souvisely s rizikovým pohlavním stykem. Pokud... Celá odpověď

Lymeská Borelioza a diagnostika protilátek

Praktické lékařství Marie 12.10.2016

Loupání v kloubech - borelioza? Dobrý den, před 4 týdny jsem měla klíště - v uchu. Flek se neobjevil. Cca po 10 dnech chřipkové příznaky - zimnice,horečka,bolest hlavy,uzlin, krku - diagnostikována angína,nasazena antib. OSPEN. Informovala jsem lékaře o klíštěti,na testy je však ještě brzy. Nyní se... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Marie, nemyslím si, že by loupání v kloubech mělo být příznakem Lymeské Boreliozy, resp. jsem... Celá odpověď

Zavřít reklamu