Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bechtěrevova nemoc

Revmatologie vladimir 25.4.2017

Dobrý den, mam bechterevovu chorobu.Sulfasalazin nepomaha a dostal jsem trexan.V zaří bych mel jit na biologickou lecbu.Revmatolog mi rekl ze pred biolecbou se musi uzivat trexan..četl jsem letak a diskuze a ma spoustu vedlejsich ucinku a ryzik.Rád bych věděl jestli je podminka uzivani trexanu jen kvuli pojistovne aby byly predepsany vsechny dostupne leky a pak proplacena bilolecba...a nebo jestli je nutne brat trexan pred biolecbou z duvodu lekarskeho aby byla treba bio dobre prijata atd... jestli mam trexan uzivat kdyz citim ze mi nedela dobre a z hlediska vedlejsich ucinku mi nesedi..a nebo jestli ho musim brat jako takovy predstupen biolecby... dekuji za odpoved.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, pane Vladimíre, Trexan se využívá v léčbě pro své imunosupresivní účinky, tlumí imunitní odpověď organismu. Biologická léčba se nasazuje u Bechtěr. nemoci, pokud není účinná léčba Sulfasalazinem či imunosupresivem. Bohužel touto problematikou se nezabývám, tak Vám nemohu odpovědět lépe, proto Váš dotaz předávám k odpovědi ještě našemu specialistovi, který Vám také odpoví. S pozdravem MUDr. Obrová.

MUDr. Eva Dokoupilová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Specializace: Osteologie, Revmatologie Pracoviště: Revmatologická a osteologická ambulance MEDICAL PLUS

Dobrý den pane Vladimíre. Vaše otázky by měly směřovat především k Vašemu revmatologovi. Ten určuje Vaši léčbu s ohledem na všechny aspekty Vaší choroby. Obecně má Váš ošetřující revmatolog pravdu. Zavedení léčby biologickým preparátem má svá přísná kritéria. Každý lék má vedlejší účinky (tedy i imunosupresiva), neměl byste se tedy příliš znepokojovat příbalovými letáky a diskusemi na veřejných fórech. Za Vaši léčbu odpovídá Váš revmatolog a soudě podle Vašeho dotazu ví co dělá. Měl byste mu tedy více důvěřovat a případné vedlejší účinky léčby s ním konzultovat. Biologická léčba revmatických onemocnění je poskytována ve specializovaných centrech, je plně hrazena ZP (je třeba splnit všechna kritéria pro zavedení takové léčby), a proto buďte prosím trpělivý. V každém případě je na místě, abyste veškeré dotazy kladl především svému ošetřujícímu revmatologovi, který má všechny Vaše nálezy (laboratoř, RTG, MRi atd.)k dispozici a zná detailně Váš aktuální zdravotní stav. O případném vysazení imunosupresiva nebo jeho změnu může rozhodnout pouze on. Věřte, že je dostatečně erudován, už proto je léčba poskytována ve specializovaných centrech. Přeji Vám hodně štěstí.

Související dotazy

Bechtěrevova nemoc
Dobrý den, Měla bych dotaz ohledně nemoci, kterou...
Bechtěrevova nemoc
Dobrý den,je mi 24 a loni jsem začla trpět bolestmi...
Bechtěrevova nemoc
Dobrý den, pane doktore. Prosím o Váš názor a odpověď. Na...
Bechtěrevova nemoc
Dobrý den. Trpím nevyléčitelnou autoimunitní chorobou...
Bechtěrevova nemoc
Mám bechterev v.stupen zobakovite výrůstky v krční...
Bechtěrevova nemoc
Dobrý den! Můj přítel, 31let, má Bechtěra. Zatím je...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bechtěrevova choroba

Dobrý den . Poprosila bych o odpověď. Mám dlouhodobé zdravotní problémy s...

Bechtěrevova choroba

Dobrý den, prosím Vás o radu, v 18 letech mi byla diagnostikována Bechtěrevova...

Bechtěrevova choroba

Dobry den,mam dve otazky prosim Muze se vylecit-zmizet Bechterev? A dale pres...

Bechtěrevova choroba

dobrý den-mohu mít Bechtěreva i když to není v krvi ?mám už léta ztuhlost páteře...

Bechtěrevova choroba

Dobrý den, jsem ve stádiu čekání na odběr ad Hla B 27 a rád bych věděl už konečně...

Bechtěrevova choroba, podezření na roztroušenou sklerózu, léčebné možnosti

Dobrý den. Je mi 29 Již 5 let trpím Bechtěrevovou chorobou, nyní čekám na...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den, pane doktore. Prosím o Váš názor a odpověď. Na základě bolestivosti...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den. Trpím nevyléčitelnou autoimunitní chorobou – ankylozující spondylitidou...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den, již delší dobu mě bolela záda v oblasti bederní páteře. Přisuzovala...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den, jsem po operaci bederní páteře-dekompresivní lamonektomie L4,distrakce,...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den, syn 25 let má potvrzen pozitivní test na HLA B27. Před 7 lety byl...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den,Je mi 34 let a právě mi diagnostikovali Bechtěrevovu nemoc.Léčba byla...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den,je mi 24 a loni jsem začla trpět bolestmi v dolní části zad.Bolesti...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý večer, chci se zeptat, plánujeme těhotenství, jsem na biologické léčbě...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den! Můj přítel, 31let, má Bechtěra. Zatím je na počátku léčby, začíná...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den, Měla bych dotaz ohledně nemoci, kterou nazýváte Bechtěrova. Mám...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den,prosím o názor zda užívat při této nemoci Wobenzym,diagnostikovánu...

Bechtěrevova nemoc

Mám bechterev v.stupen zobakovite výrůstky v krční páteři výhřez plotének v...

Bechtěrevova nemoc

Dobrý den mám bechterevovu chorobu a budí mě že spánku obrovské křeče do oblasti...

Bechtěrevova nemoc - autotrakční lehátko

Dobrý den, můj přítel se již více než 10 let léčí s Bechtěrevovou nemocí. Užívá...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Autovakcína na zánět močových cest

Prosím kolik týdnů trvá vyrobit autovakcínu na zánět močových cest. Kolik týdnů

Naražený prst na noze


Neštovice a zátěž

Dobrý den, syn 7 let právě dostal od sestry neštovice a hraje závodně fotbal...

Kampylobakter

21.12. začali od rána křeče a průjem, pocity na zvracení,zimnice, průjem minimálně...

Alkohol a porucha paměti

Dobrý den, můj dotaz se týká paměti. Mám známou (její 55let), o kterou se bojím....

Natekle ucho

dobry den mam dotaz rano jsem se probudil a bolel mě ušní boltec do odpoledne...

Bolest varlat

Dobry den chci se zeptat uz zhruba 6 let me boli varlata vetsinou v sede tedy...

Tvar penisu

Budu mít problém s polohami jako je misionář atp? Bojim se, protoze v pornu...

Možné těhotenství

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda muzu otehotnet z preejakuatu, kdyz mam sedmy...

Reflux a esofagitida

Dobrý den, chci se zeptat ohledně refluxu a refluxní ezofagitidy 1. stupně....

Bolest krční páteře a porucha polykání

Dobrý den před Pěti dny jsem nešikovně spadla a poranila si krční páteř.Lékař...

10-ti měsíční holčička vypila měsíc starou vodu

Dobrý večer, desetiměsíční dcera vypila omylem měsíc starou vodu z kohoutku....

Naštípnutý bederní obratel

Chtěla jsem se zeptat, manžel upadl a má naštíplý bederní obratel. Prosím řekněte...

Bolesti kolene

Dobrý den. mam prosím dotaz na bolest v koleně. Při chůzi se objevuje bodavá...

Zánět žaludu

Dobrý deň Vám prajem . Mám asi takýto problém. Kuk fotografia

Solární keratom

Dobrý den, na obličeji mi byl tekutým dusíkem odstraněn solární keratom. Paní...

Brnění nohou a rukou

Dobrý den. Už rok mě trápí křeče a brnění rukou i nohou. Prošla sem revma, ortopedii,...

Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft


Říhání, hořko v krku

Pane doktor, poraďte mi, prosím. Asi půl roku mám nepříjemný pocit v žaludku...

Zalehlé ucho po střelbě

Vážený pane doktore! Z vlastní hlouposti jsem nepoužil při střelbě z pistole...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.