Acidóza
Dobrý den, ráda bych se zeptala na překyselení organismu...mám všechny příznaky, od bolestí zad, problémy s játry, hormony, ovulací, náchylnost k virozám, opakujícími se kvasinkovými infekceni, únavou a schváceností, nadýmáním, atd. Vyšlo mi z toho, že se opravdu může jednat o překyselení. Koupila jsem si PH papírky na ěření z moči a vyšla mi hodnota pod ph 5,0. Chtěla jsem se zeptat jaké potraviny byste mi rozhodně doporučila pro tu nepřísnější část diety - zda můžu: vejce, žitný chléb domácí, který si udělám bez kvasnic, šunku, čočku, banán, rýži, vařené brambory, máslo...(o zelenině vím, ale konkrétně u těchto potravin jsem na internetu našla rozporuplné zařazení v "ano" i "ne". Jaké jsou tedy ty nejjistější?
A ještě mám dotaz - jak se stane, že zrovna mě postihne acidóza, když jím přece uplně stejně jako stovky a stovky dalších lidí, kteří třeba kvasinkami netrpí... jestli jsou k tomu nějaké vrozené dispozice...kamarádka jí například uplně stejně "nezdravě", prostě normálně, jako já, a kvasinkami nikdy netrpěla... že někdo jí jako "prase, nesportuje a nemá problémy a někdo, kdo má pocit že je hubený a živí se víceméně - jakž takž - zdravě, má tolik problémů... čím je to jakoby podmíněné, jestli má organismus u některých lidí k překyselení třeba predispozice a čím to může být?
Dobrý den Lído, z pohledu tradiční medicíny jsou pojmy acidóza - tedy překyselení chápány ...