Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Aciklovir

Infekce Kristýna . 26.6.2010 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda antivirotika podáváná při aktivním VZV=herpes zoster (ACIKLOVIR) mohou účinkovat i na virus klíšťové encefalitidy a když ne tak proč. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, aciklovir na virus klíšťové encefalitidy neúčinkuje. Nedokáže prolomit jeho obranné mechanismy (je to dáno biochemickou skladbou viru a skladbou antivirotika). Viry mají různou strukturu a různé biochemické složení, mimo jiné proto není jedno antivirotikum účinné na různé druhy virů.

Související dotazy

Herpex simplex
Dobrý den pani doktorko, Divikte mi dotaz. Asi pred...
Genitální opar v těhotenství
Dobrý den, jsem v 17. týdnu těhotenství a na genitálu...
Herpes
Dobry vecer, chtela bych se zeptat na herpes. Vim ze...
Herpes
Dekuji za vaši odpověď. Da se herpesu nejak předcházet?...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Acetabularní dysplazie bez léčby

Dobrý den, žijeme v Anglii a mé dceři byl v 6. měsících proveden rentgen...

Aceton v dechu

Dobrý den, Pane Doktore cítím v dechu naftu nebo aceton či co. Sedím doma...

Acetylcystein

Vážený pane doktore,moc Vám děkuji za odpověď,ale prosím Vás ještě jednou o...

Aci mozol babatka

Dobry den, chcem sa spytat moze sa saci mozol babatku urobit aj z vnutra...

Acidobazická rovnováha

Dobrý den rád bych si nechal změřit acidobazickou rovnováhu nekde v Praze. Děkuji...

Acidóza

Dobrý den, ráda bych se zeptala na překyselení organismu...mám všechny příznaky,...

Acidum folicum

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat,jestli se lék acidum folicum užívá i před otěhotněnim,prý...

Acidum folicum léčiva

Dobrý den, menstruace se mi měla dostavit 17. 6. 2014, ale ani za týden se nic...

Acidum folikum a ostatní volně prodejné léky

Dobrý den, prosím o zodpovězení následujícího dotazu. Od svého gynekologa mám...

Acifein v tehotenstvi


Acinetobacter

Dobrý den,chtěla bych se zeptat co znamená AKINE BAKTER a ANTERO BAKTER.Z čeho...

ACL

poprosim este o pridanie dotazu k tomi predchadzajucemu pretoze som sa zabudla...

ACL

Dobrý den, obracím se na Vás s problémem. Mám asi 2 roky po plastice ACL. Řeknu...

Acl

chcem sa spytat co je s mojim vazom, ci je natiahnuty, natrhnuty alebo co podla...

Acl kolene

Dobry den pane doktore mam na vas dotaz sem 14 dni po operaci kolene byl mi...

ACL poranenie

Dobry den. mam 18rokov. Na MRI mi bolo zistene poskodenie predneho krizneho...

Aclexa a co si k ní můžu vzít?

Dobrý den,když beru Aclexu 200,můžu večer injekci Voltaren?Aclexa mi nezabírá.Melovis...

Acnatac a darování krve

Přeji dobrý večer. Chtěla bych se zeptat, zda lze chodit na darování krve při...

Acnevac a jeho vliv na antikoncepci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli přípravek Acnevac od biovety ovlivňuje...

ACP krevní plazma

Dobrý den, rád bych se prosím zeptal, zdali je normální po aplikaci ACP krevní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×