Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Akutní angína

Uši, nos, krk Martin 17.10.2017

Dobrý den,

v pátek ráno se na mne uvalila velká únava v práci a lehce začalo škrábat v krku, poté jsem jel domů, kde jsem usnul ve 14:00 a vzbudil se kolem 18:00, teplotu jsem naměřili 38,9°, okamžitě nasadil Paralen 500, VIT C, bolest v krku se stupňovala,, teplota spadla, v PÁ v noci po CRP testu ( vysoká hladina bílkovin ), jsem už jel do Motola, ( extrémní bolest v krku ), kde MUDr. podtvrdila angínu a v krku byli již velké čepy s bílým povlakem, cca 7x, nasadila mi (Penecilin ) Panbene 1,5mil po 6h na prvních 48h...
Dostala se silná alergická vyrážka, přitom na léky jsem nikdy alergický nebyl ( ruce nejvíce a chodidla, na velkých partiích těla žádné ) žádná úleva od bolesti, včera jsem byl u obvodního MUDr, ten nasadil Klacid 500, beru ho již den, ( 1x po 12h ), žádná úleva. Furt šilená bolest v krku, za ty 4 dny mám dole 5-6Kg ( na jídlo mám strašnou chuť, ale bolest je silnější )...
Je možné, že tím jak nezabral Penicilin, ( byla z toho jen vyrážka ), vznikly nové, odolnější formy mikroorganismů, na které již neplatí ani Klacid?
Jaká je popřípadě léčba, když by nezabral ani Klacid.
Už jsem z toho totálně vyčerpaný, jsem člověk, který je nemocný tak jednou za 3-4 roky ( max rýma, kašel ), nikdy nic vážného.

Díky


Martin 24 let

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den, pane Martine, zřejmě se u Vás vyskytla kožní alergická reakce po podání penicilinu. Pokud Klacid berete jeden den, tak ještě musíte efektu vyčkat, obvykle se obtíže zlepší po 3. dni od zahájení užívání. Jedná se o jinou skupinu antibiotik, za tak krátkou doby by neměly vzniknout nové odolnější formy mikroorganismů. Pokud by Klacid nezabral, pak bude vhodné provedení výtěru z krku na mikrobiologické vyšetření včetně kultivace na antibiotika, dle toho by byly nasazeny antibiotika na míru. Vhodný je klidový domácí režim s dostatkem tekutin. S pozdravem.

Související dotazy

Akutní angína, vysoké teploty
Opakované akutní angíny bez zaléčení a nálezu Dobrý...
Angina
Dobrý den,jsem v 6tt a včera mi byla diagnostkovana...
Angína
Dobrý den,dcera 9 let..od září opakovaně anginy 4x...
Angína
Dobrý den, chci se zeptat zda mi byla správně diagnostikována...
Angina
Dobry den, chci se zeptat mám anginu a antibiotika...
Lázně a ID u akutní pankreatitidy
Chtěla bych se zeptat.pritel je po operaci 2 kyly,praskleho...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Aktualizace - dotaz k rehabilitaci abrupce base 5. Metatarsu LDK

Vážený pane doktore, díky za reakci. Není mi jasné, jak myslíte ani minutu...

Aktuálně oteklý a extrémně protáhlý čípek měkkého patra

aktuálně oteklý a extrémně protáhlý čípek měkkého patra - souvislost dlouhodobá...

Aktuální výskyt klíšťat

Dceři jsem vyčesala klíště, které bylo poměrně velké, ale nebylo přisáté a nehýbalo...

Akupunktura na bolesti bederní páteře

Dobrý den, mám dlouholeté bolesti bederní páteře. S požadovanou dokumentací...

Akurtní dotaz!

Dobrý den, co mám dělat, když se třepu, mám křeče po celém těle a otéká mi...

Akustické trauma

Dobrý den, v sobotu 4. 3. jsem byl na koncertě a byl jsem tam vystaven asi dvě...

Akustické trauma vnitřního ucha

Dobrý deň pracujem ako vojacka a na strelnici po vystrele z rpg som mala tlaky...

Akustický šok

Dobrý den, asi před měsícem jsem prodělal akustický šok na pravé ucho - levé...

Akutně potřebuji odpověď

Prosím da se v lékárně, nebo kdekoliv udělat rozbor léků,zdali je tam skutečně...

Akutní

Dobrý den už třetí den mám problémy s břichem a neustále prdím... Teď když jdu...

Akutní angína, vysoké teploty

Opakované akutní angíny bez zaléčení a nálezu Dobrý den paní/pane doktore/doktorko....

Akutní apendicitida a lázně

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, před 14dny jsem byla na operaci s akutní apendicitidou,...

Akutní apendicitida, jak rychle se musí operovat

Dobrý den, chci se zeptat jak rychle se má odoperovat slepé střevo při tomto...

Akutní blokáda Th-L páteře

Dobrý den, před dvěma lety jsem byla v nemocnici s tím, že jsem měla přetrvávající...

Akutni Bolest kolem pupku a.pod levym zebrem

Dobry den, chtela bych se zeptat, co to muze byt, kdyz me asi dva dny boli pod...

Akutní bolest uzlin po alkoholu

Dobrý den. Je mi 24 let a den či dva po každém větším večírku či oslavě, kde...

Akutní bolest v kyčli

Před 4 týdny jsem si zlomila pravý kotník, mám chodící sádru, včera 8.1. mě...

Akutní bolest zad, parestezie, diskopatie, útlak neurologických struktur


Akutni bolest zad, stehna - MRI

Dobry den, je mi 35 let, muz, nekurak, sportovne zalozeny, 183 cm, 76kg. Neberu...

Akutní bolesti v pravém boku a zvýšená teplota


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nepravidelná menstruace

dobrý den synovi je 7 měsíců a stane se že to mám 2 za měsíc menstruaci je to...

Zvětšené uzliny na krku a výskyt modřin

Dobry den, od porodu ( zari 2016 ) me trapi zvetsene uzliny na krku, bolestive,...

Bolest, otok a modřiny na koleni

Dobrý den, už asi druhý den mám lehký otok na koleni a udělalo se mi na něm...

Skvrna po klíštěti u dítěte

Dobrý den, dotaz se týká mé devítileté dcery. V polovině dubna jsem jí vytáhl...

Brnění pravé poloviny těla

Dobry den, mam problém s brnenim v pravé polovine tela. Tvar, krk, ruka, bok...

Vřídek na dásni

Dobrý den, na vnější straně dásně u dolní 6 se mi udělal vodnatý vřídek velikosti...

Generalizovaná úkostná porucha

Dobry vecer, potrebovala bych poradit prosim, uz pul roku se lecim s GAD s...

Neschopnost polykat ve spojení s vědomím budoucí činnosti

Dobrý den, můj problém spočívá primárně v přijímání potravy v dostatečném množství,...

Gonartróza IV.stupně

Dobrý den pane doktore,chci se zeptat,jestli má smysl užívat chondroprotektiva...

VVV srdce

prosim o odpoved negrologa, ne praktika. Dobry den. Prenatalne (22 tt)u...

Bolesti krční páteře

Dobrý večer, mám akutní prosbu. Mám na pravé straně krční pateře bouli. Všichni...

Mám na penisu pupínky a kolem žaludu bílé tečky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak léčit nebo ke komu zajít, když mám na penisu...

Pupínky kůže varlat a penisu


Bulky na obličeji

Reaguji na: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bulka-na-obliceji-244111 Ateromy...

Poškození očního nervu

Dobrý den,včera jsem navštívila oční lékařku,která zjistila poškození zrakového...

Solumedrol a diabetes

Dobry den, od 14.2.2014 do 11.4.2014 som brala infúzie solumedrolu (kvôli...

Bolest kotníku po operaci

Dobrý den, mám 8 měsíců po operaci kotníku, po přijmumi diagnostikovali: Zlomeninu...

Zvýšená hladina leukocytů v krvi


Masturbace při léčbě chlamydii

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda mohou MUŽI při léčbě chlamýdií masturbovat....

Kombinace léků

Prosím lze kombinovat L-tryptofan a Guajacuran?Jeden beru proti smutku a druhý...

Reklama
Zavřít