Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Akutni leukemie

Eva . 15.11.2015 redakce uLékaře

Rada bych se zeptala na jednu vec,ktera mi velice tizi.Muj tatinek zemrel na akutni leukemii pred osmi lety,bylo mu necelych 73let.A kdyz jsem se ptala jednoho doktora,jestli je to dedicne ci jestli mi muze se ve mne projevit jina forma rakoviny nez leukemie? a jestli bych mela chodit na nejaka kontrolni vysetreni,tak mi prakticky ani neodpovedel,ze by to nemelo byt,ale ze nevi.Jini primy pribuzni nic takoveho nemeli.A jeste toto.Kdyz ma otec me dcery a syna rakovinu prostaty,odkdy by mel syn chodit na kontrolu?Je mu 28let.Moc dekuji za odpovedi.

Odpovídá:

MUDr. Karolina Kašparová


Milá Evo, nemusíte se obávat onemocnění Vašeho otce pro Vás neznamneá žádné riziko. A co se týče syna záleží v kolika letech jeho otec onemocněl. V současnsti v ČR neexistuje screening pro karcinom prostaty. Pokud otec onemocněl po 50 roce věku, pak by syn po 45 roce měl vyhledat urologa, kam bude docházet na preventivní vyšetření.KK

Související dotazy

Chronická leukemie
Dobry den, me babicce byla diagnostikovana chronicka...
Leukémie?
Dobrý den, před měsícem jsem byla na krevním obrazu,...
Obava z leukemie
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co by mohla znamenat...
Obava z leukémie
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, už 3měsíce mám opakovaně...
Leukémie a hepatitida
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jak je to s výskytem...
Bolesti kostí, kloubů a svalů
Dobrý den, je mi 12 let a Bolí mě už asi 2 měsíce kosti...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Akutní cholecystektomie?

Dobrý den pane doktore,mám určený termín cholecystektomie za měsíc,ale nyní...

Akutní IMC

Dobrý den, Začalo me pálit přirození při čůrani , dvakrát to bylo po sexu...

Akutní infekce a neutrofilie

Dobry den. Pred tremi tydny se mi ze dne na den udelalo zle. Vyskocila mi teplota...

Akutní intersticiální nefritidu

Dobrý den, našemu synovi dnes u lékaře do zprávy napsali, že má akutní tubulo-intersticiální...

Akutní kašel

Dobrý den pani doktorko,je mi 38 let: už nevím kam se obrátit,chodím od vyšetření...

Akutní konjunktivitida

Dobrý den už asi týden mám trochu zakalené oči a trochu potrhané žilky co by...

Akutní kopřivka

Dobrý den paní doktorko, děkuji moc za odpověď, přivedla jste mě na otázku,...

Akutní kopřivka

Dobrý den, můj 21 měsíční syn trpí na akutní kopřivky, vysledovali jsme, že...

Akutní krvácení do mozku

Dobrý den, paní doktorko. Předem Vám chci velmi poděkovat na zodpovězení mého...

Akutní laryngitida

Dobrý den p. doktore. Můj syn (nyní 6 let) je veden na slabý astmatik cca od...

Akutní leukémie

Mé mamince diagnostikovali akutní leukémii a zahájili chemoterapii. Bývají vhodnými...

Akutní limfadenitida

Dobrý den,už cca 2 měsíce mám příznaky jako první časté močení potom žízně a...

Akutní lumbago

Dobrý den, Ve zprávě od lékaře mám napsáno: Výrazná porucha statiky LS páteře...

Akutní lumbago

Dobrý den,od 2.ledna jsem na nemocenské pro akutní lumbago v bederní oblasti....

Akutní lumbago - stres

Dcera večer šla spát bez zdráv. problémů, ráno měla problém vstát z postele...

Akutní lumboischidický syndrom pravostranný

Dobrý den. Je mi 35 let.V roce 1997 jsem se podrobil operace meziobr.ploténky...

Akutní nebo chronická

Paní doktorko ještě bych se chtěla zeptat jestli po roce a půl od nakažení žloutenky...

Akutní nebo chronická

Paní doktorko ještě bych se chtěla zeptat jestli po roce a půl od nakažení žloutenky...

Akutní nekrotizující hepatitis

Dobrý den. Prosím o posouzení, zda lze přežít následující stav. Horečky 38-39...

Akutní operace pupeční kýly a rekonvalescence.

Dobrý den. Mamince (60let) byla nyní operovaná pupeční kýla v akutním stavu....

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×