Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Alternativa fraxiparinu během těhotenství, alergie na heparin?

Léky Hedi . 29.5.2013

Dobrý den. Je mi 29 let, nekuřačka. Na konci roku 2011 jsem prodělala cévní mozkovou příhodu s krvácením do mozku (pravděpodobně díky užívání HA, geneticky nemám předpoklady). Krevní sraženina se vstřebala, tromby se vstřebávají velmi pomalu. Momentálně beru warfarin. Jsem alergická na heparin. Dotaz: Pokud se tromby nevstřebají úplně a budu muset v ředění pokračovat i nadále - budu moci otěhotnět? Warfarin se musí během těhotenství vysadit a nahradit -většinou fraxiparinem...ale já léky na bázi heparinu nesmím... Existuje alternativa???

Odpovídá:

MUDr. Jan Vachek


Warfarin skutečně není možné s výjimkou některých speciálních případů v těhotenství užívat. Bezpečnou alternativou heparinu v těhotenství je fondaparinux (preparát Arixtra), doporučuji však vyšetření specialistou - hematologem zabývajícím se poruchami srážlivosti.

Související dotazy

Nová alergie během života
Dobry den, dost casto mam ted rymy. Nemela bych na...
Alergie v těhotenství
Dobrý den, jsem sezonní alergička a nyní těhotná....
Alergie v těhotenství
Dobrý den, jsem ve 24. týdnu těhotenství už před těhotenstvím...
Heparin v těhotenství
Dobrý den,chci se zeptat,mam po dvou zamlklých potratech,první...
Alergie na kocky + tehotenstvi
Dobry den, potrebovala bych poradit. Nedavno jsme si...
Léčba alergie v těhotenství
Dobrý den, jsem v druhém trimestru těhotenství a trápí...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

ALS Amyotrofická Laterální Skleróza

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli můžu mít ALS. Můj vzdálený příbuzný na...

ALS umladých do 30

Dobrý den měl bych prosím otázku ohledně nemoci ALS.Jde mi o to jestli i já...

ALS- propadlá místa mezi prsty jako příznak

Dobrý den, poslední 3 týdny mám velkou slabost v nohou a záškuby ve svalech....

ALS, fascikulace

Dobrý den, je mi 26 let a už nějakou dobu mám strach z ALS. Vím, že jsem...

ALS, tlak pod jazykem, záškuby na zádech

Dobrý den. Asi před mesicem jsem mel zaskuby v zadech na leve strane.trvaly...

ALT

Dobrý den, po odběru krve (dárce krve, již 27 odběrů) mi bylo zasláno upozornění,...

ALT

Dobrý den paní doktorko, můj dotaz je k hodnotě ALT (všechny ostatní hodnoty...

ALT AST

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jaterní testy. Hodnoty mi vyšly S_ALT...

Alternativa antiperspirantu

Dobrý den, pane doktore, jakou byste mi doporučil náhradu místo antiperspirantů...

Alternativa celkové anestezie

Dobrý den, ráda bych věděla, jaká je alternativa, pokud pacient při laparoskopické...

Alternativa k HA

Dobrý den, vzhledem ke skutečnostem, že se v mé rodině objevily onemocnění...

Alternativa k léku Thiogamma

Dobrý den, má matka od svého lékaře obdržela recept na lék Thogamma oral 600,...

Alternativa k sádře při prasklé achillově šlaše

Dobrý den, jsem po operaci přetržené achillovy šlachy. Toto zranění jsem již...

Alternativa kapek Noax

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli existuje nějaká levnější alternativa...

Alternativa kolonoskopie

Dobrý den,prosím o radu. Moji mamince je 81let a skončila v nemocnici (na chirurgii)...

Alternativa kolonoskopie

Dobrý den bych se chtěl zeptat ohledně toho vyšetření Kolonoskopie, abych nemusel...

Alternativní léčba bolesti zad, popis MRI

MRI stp.lehci f.m.Shreuermann dorsal vyhrez di TH6/7 paramed vpravo 4 mm a di...

Alternativy chemoterapie - podpora rekonvalescence

a) u maminky, věk 76 let, momentální zdravotní stav, odléčená rakovina prsu...

Altróza

Dobrý den, mám na Vás prosbu, v levém koleni mám altrózu 2 stupně. Užívám BAYFLEX...

Altroza 2 stupně

Dobrý den pane doktore chtel bych se zeptat jestli mam narok na castecni invalidni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Skladování HA NuvaRingu


Oční kapky - těhotenství a kojení


Poštípání hmyzem


Mnohočetné obtíže


Tmavě hnědý výtok


MUDr. Miroslava Horníková

Ordinace revmatologie

Bylinné čaje zklidní váš spánek


Přípravek Heart tonic


Bolest za krkem

Dobrý den, mám problém s tupou bolestí za krkem. Asi před 5 dny jsem si...

Píchání u srdce při nádechu


Vitaminy


MUDr. Michal Fišara

Praktický lékař gynekolog

Bílá skrvna okolo znaménka


Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi

Dobry den. Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi,neni nijak...

Poškozené nervy


Rezistence v podbřišku


Antidepresiva


Mírné píchání v pochvě


Může užívání Detralexu maskovat krvácení z kolorektálního karcinomu?


Svědění pohlavních orgánů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×