Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Angina

Praktické lékařství Vladimíra 26.5.2016

Dobrý den, já a dvouletý syn jsme pravděpodobně prodělali angínu. Měli jsme oteklé velmi bolestivé rudé mandle, rýmu, kašel, z počátku horečku, mě bolelo i ucho. Léčili jsme se jen bylinkami a potíže ustupoupily. Pomalu se začínáme cítit zdraví. Odhaduji , 6e cca 10 dnů po propuknutí nemoci už bychom nemoc nemuseli pociťovat vůbec. Zvažuji zajít k lékaři na výtěr, abychom se ujistili, že jsme se případné infekce doopravdy zbavili. Má to podle Vás smysl? A pokud ano za jak dlouho po odeznění příznaků onemocnění by měly být mandle "čisté"? Kdy podle Vás můžeme počítat s tím, že nejsme přenašeči? Po odeznění potíží nebo po negativním výtěru? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Výtěr po přechozené angině nemá již moc smysl. Pravděpodobně si tělo již protilátky vytv...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Angina
Dobrý den,jsem v 6tt a včera mi byla diagnostkovana...
Angína
Dobrý den,dcera 9 let..od září opakovaně anginy 4x...
Angína
Dobrý den, chci se zeptat zda mi byla správně diagnostikována...
Angina
Dobry den, chci se zeptat mám anginu a antibiotika...
Angina
Dobrý den, mám problém s angínami. Je mi 20 let a angínu...
Angina
Dobrý den, odjel jsem na výlet do Barcelony a propukla...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Angína

Dobrý den, léčím se s angínou a byl mi předepsán Augmentin, 1tbl/12h. Snižuje...

Angina

Dobrý den, před týdnem jsem dostala antibiotika xorimax 500, měla jsem anginu....

Angína

Hezký den, před necelým měsícem jsem měla angínu (poprvé v životě), na kterou...

Angina

Dobrý den, před třemi dny jsem se začala z ničehonic dusit přišlo mi to jako...

Angína

Dobrý den. Jedná se o angínu? Pociťuji únavu, bolest v krku, ztížené polykání...

Angína

Dobrý den, mám angínu a strašně mě bolí dáseň pod levý špičákem dole. Když na...

Angína

Dobrý den, začaly se mi z ničeho nic zvětšovat uzliny. Na krku trochu, celá...

Angína

Dobrý den, mam Anginu od soboty, kterou jsem začal léčit v pondělí. Byl mi předepsán...

Angina


Angína

Dobry den, Beru na anginu od patku 20.8 ospen 1000 po 6. hodinách. Zacala...

Angina

Dobrý večer, Dcera 4 roky má něco v krku. Chtěli bysme vědět, co to je?! Před...

Angína

Dobrý den, od čtvrtka 30.října beru antibiotika Ospen 1500 na hnisavou angínu,...

Angína

Dobrý den paní doktorka, potřebovala bych radu ohledně antibiotik Fromilid...

Angina

Zdravím, trápí mě teploty až horečky, bolest hlavy a silné bolesti krku. Dokázal/a...

Angina

Dobrý den, prosím o radu - dcera (18 let, před pěti lety prodělala mononukelosu)...

Angína

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Ve čtvrtek 1.10 což je minulý týden, jsem...

Angína

Dobry den,jaky mate prosim nazor na Streptokill ??Drive jsem pouzival na desinfekci...

Angina

Dobrý deň. Už od pondelka som doma z dcérou. U detskej lekárky sme nedostali...

Angína

Dobrý den, mám angínu,tedy opuchlé mandle , na nichž jsou bilé hnisavé povlaky...

Angina

Dobry den.Mam anginu uzivam antibiotika Amoksiklav dve baleni.Tabletu po 8h.Delal...