Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antibiotika a zánět prostaty

Urologie Libor 5.4.2015

Dobrý den,na chronický zánět prostaty jsem u lékaře dostal Atb doxybene 100 mg dvakrát denně a fromilid uno 500 mg jednou denně.Dočetl jsem se,že na zánět prostaty mj. účinkují nejlépe ciprofloxaciny a bylo mi to potvrzeno známém ze zdravotnictví,tak jsem si obstaral ještě atb Ciplox 500 dvakrát denně, zhruba týden po nasazení prvních dvou atb,mírné zlepšení mého stavu se dostavilo cca po dvoutýdením užívání doxybene a fromilid a cca po týdením užívání ciplox 500.Vím že to byla asi hloupost a měl jsem postupovat podle pokynů lékaře,ale už se stalo.Cítím na sobě zhoršenou imunitu a tak bych nerad dále bral troje atb,ty naordinované od lékaře bych dobrat měl,jen se chci zeptat zda mám dobrat i ciplox,mám ho stejně jako ostatní na čtyřitýdny,nebo ho mohu vysadit?Chtěl bych vědět,zda je pravděpodobnější,že mi začali za zabírat první dvojkombinace po dvou týdnech,nebo se mi začalo ulevovat po nasazení ciploxu,mám strach,že když vysadím ciplox,že se můj stav začne zhoršovat.Kultivace mi dělána nebyla a svému lékaři se bojím to té samoléčbě říct,bohužel nevím které antibiotika zlepšují můj stav,je možné zda první dvojkombinace začala zlepšovat můj stav až po dvou týdnech?nebo je pravděpodobnější že ciplox po týdnu.Měl jsem k tomu i zduřelé semenné provazce a to se po výše uvedené době užívání atb také zhruba o 70 % zlepšilo.Nerad bych užíval troje antibitoka měsíc,skrz sníženou imunitu mám i mírnou chřipku a celkově jsem slabý.Děkuji,ke svému lékaři s tím jít nemohu,tak žádám o radu Vás.Moc děkuji za odpověď.Ikdyž bych rád,jedny atb přestal brát,tak zase na druhou stranu se bojím že mi zabírá ciplox,když zlepšování stavu nastalo až po nasazení ciploxu,samozřejmě nevím jestli při tomto svízelném onemocnění mi mohl zabrat ciplox již po týdnu a zhruba o 50 % nastalo zlepšení mého stavu,nebo je pravděpodobnější,že na zlepšení mého stavu může mít i první dvojkombinace po užívání dvou týdnů

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, užívání v kombinaci, kterou tady píšete je ohromná hloupost a jestli si chcete ublížit, tak jste na správné cestě. Doxybene je opodstatněné antibiotikum u mladých mužů, ale Fromilid mi není dost jasný. Osobně bych léčil Ciprofloxacinem, ale měl byste to probrat se svým lékařem, který by měl vědět, proč Vám dané léky vystavil

Související dotazy

Zánět prostaty
Dobrý den, byl mi minuly tyden diagnostikovan zánět...
Zánět prostaty
Přeji dobrý den. Několik let se léčím se zvětšenou...
Zánět prostaty
Dobrý den p rosimvas o radu co by mi polo na chronickou...
Chronický zánět prostaty
Dobry den, kdyz trpim Chronickym zanetem prostaty pomuze...
Zánět prostaty a tlačení na močový měchýř
Dobry den přes mesic jsem bral antibiotika na zanet...
Ca prostaty
Dobrý den, můj manžel měl v 43 letech operaci karcinomu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antibiotika a účinek HA

Dobrý den, mám zánět močového měchýře a doktorka mi předepsala antibiotikum...

Antibiotika a účinek HA

Dobrý den, mám zánět močového měchýře a doktorka mi předepsala antibiotikum...

Antibiotika a účinnost antikoncepce

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli můžou antibiotika Augmentin 625mg ovlivnit...

Antibiotika a vaginální infekce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. V nynější době užívám antibiotika Nolicin...

Antibiotika a vaginální výtok

Dobrý den, mám zánět močového měchýře a beru antibiotika - Nolicin. Beru je...

Antibiotika a Valproat

Můžou léky Valproat Chrono Sandoz ovlivnit účinek antibiotik Klacid 250 nebo...

Antibiotika a vrtání zubů

Dobrý den, beru antibiotika od 31,10,2015 na svou angínu a 8.11.2015 mám jít...

Antibiotika a vycházky

Pěkný den, ráda bych se zeptala, zda je možné chodit s malým dítětem (10. měsíců)...

Antibiotika a vyrážka

Dobrý den, minuly tyden jsem brala antibiotika a chodila normalne do prace,...

Antibiotika a zákrok

dobrý den, mám dokaz dostal jsme angínu a mám antibiotika a začal mě bolet i...

Antibiotika a Zoely

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, pravidelně beru HA Zoely, zhruba v polovině...

Antibiotika a zpoždění menstruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné po tom, co jsem brala přerušovaně...

Antibiotika Amoksiklav

Dobrý den, mému příteli zjistili mononukleózu, dnes jsem byla u svého doktora,...

Antibiotika AMoksiklav - vliv na antikoncepci Minerva?

Chci se zeptat, zda antibiotika Amoksliklav mají vliv na antikoncepci Minerva,...

Antibiotika Amoksiklav a antikoncepce Mistra

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mohou antibiotika Amoksiklav nějak...

Antibiotika amoksilav 1g

dobry den na zanět průdušek jsem dostal tyto antibiotika take mě hroně boli...

Antibiotika Amoxicillin

Dobrý den, muj doktor my napsal tyto antibiotika jsouv kapslích, ja už jsem...

Antibiotika ano nebo ne..

Chřipkový stav bez teplot, únava, bolesti svalů a kloubů, celkové vyčerpání. lab.vyšetření...

Antibiotika antikoncepce

Dobrý den, Co jsem tak pročítala tak některá antibiotika nemají vliv na antikoncepci....

Antibiotika augmentin

Dobrý den, měla jsem zánět ledvin a užívala antibiotika augmentin..ve čtvrtek...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka na stydkém pysku

Dobrý den. Letos v červnu jsem si po sexu všimla, že mám na straně levého velkého...

Zduřelé uzliny v třísle

Dobry den, zhruba pred tydnem se mi stalo, ze jsem pri pohlavnim styku nedosahl...

Zlatý stafylokok


Bolest třísla


Žlutý jazyk

dobry den chtela bych se zeptat mam zluty jazyk nevim co to znamena bojim se...

Strach z infekce HIV

Dobrý den, mám již několik let panický strach z infekce hiv. Před 4,5 lety...

Rozostřené vidění

Dobrý den, manžel (33let) má občas stavy, kdy vidí velké kruhy před očima a...

Ureaplasma urealyticum


Vřídky na stydkých pyscích

Mám u pochvy pár tvrdých vridku. jeden až 1cm, dva jsou tmavé az černé jinak...

Bulka konečníku


Brnění necitlivost leve pulky obličeje

Dobrý den, Druhým dnem mam problem jakoby lehke necitlivosti mozna i obcasneho...

Artroza kolena

dobrý deň,bola som na artro kolena s diagnozou -Gonarthrosis 1.sin.gr.III,chondropathia...

Bolest v krku, zduřelé lymfatické uzliny

dobry deň mal by som už fakt posledný dotaz absolvoval som test po 130 dni na...

Výsledek HIV testu

Dobrý den, před zhruba před třemi lety jsem měl rizikový styk. Před půl rokem...

Bolest čelistního kloubu

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Včera jsem byla u lékaře s bolestí čelistního...

Bolesti čelistního kloubu

Dobrý den, mám bolesti čelistního kloubu.Mohli by jste mi poradit několik izometrických...

Bolest čelistního kloubu


Ložisko v plicích

Dobry den, prosim chtel bych porozumet zprave od pani doktorky. Vim jen ze...

Bolest hrudní páteře - angina pectoris ?

Dobry den, posledne 2 mesiace mavam slabe bolesti v oblasti hrudnej chrbtice...

Nepravidelnost menstruace

Dobri deň vyše mesiaca každý deň krvacam mám už zavrati stoho mám veľké bolesti...

Reklama
Zavřít