Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antibiotikum

Imunita tomáš 18.7.2012

Dobrý den. mám dost specifický dotaz který mi zatím žádný lékař nedokázal odpovědět. musím vše nejdřív uvést na pravou míru aby nedošlo k nedorozumění .

osobní info :
Jsem mladý muž , 80kg , 180cm ,nekouřím, nefetuji . Mám cronovu nemoc - jsem jedním ze šťastnějších majitelů této nemoci . Beru Azaprim nebo Imuran a téměř o ní od nálezu nevím (už to bude přes 8 let ) . lékaři se dokonce museli znovu přesvědčit zda to prve nediastikovaly chybně.Alergii na léky jsem nikdy žádnou neměl . Pouze mám slabou na pyl na kterou beru zodac dle svého uvážení - (slupnu tak 15 prášku do roka) . jiné léky neužívám.Na žádné léky včetně antibiotik jsem nikdy žádnou alergii neměl a vlastně se nikdy neprojevovaly ani vedlejší účinky .
mimo pupeční kýly (12let ) jsem nikdy neprodělal žádnou operaci a neměl žádnou zlomeninu. tlak v normě.

rodinné info :
oba rodiče vysoký tlak . první děda od mládí problémy se srdcem včetně operací . druhý děda 2x infarkt, 2x mrtvice . babička - rakovina kůže
sestra 1x kolaps stav - z nezjištěných důvodů .


a teď o co mi jde :
Jsem zastáncem survivalu - jde o zájem o dovednosti přežití. připravuji si evakuační zavazadlo pro případ apokalipsi , útoku mimozemšťanů, válku ... to je celkem fuk. Povedlo se mi sehnat člověka ze zdravotnictví který má přístup k lékům které jsou normálně na předpis.

PODOTÝKÁM ŽE NEMÁM DŮVOD LÉKAŘŮM NEDŮVĚŘOVAT A LÉČIT SE SÁM A POKUD BUDE CIVILIZACE VE FUNKČNÍM STAVU NEHODLÁM SE O PRO NORMÁLNÍHO SMRTELNÍKA ABSOLUTNĚ NEDOSTATKOVÉ A VZÁCNÉ LÉKY JAKÝMKOLIV SAMO LÉČENÍM PŘIPRAVOVAT. ANI BYCH SI TO NETROUFL RISKOVAT.

Antibiotika
otázka :

1.) předpokládám že pro výše uvedené účely by bylo vhodné něco co lze užít na běžnější nemoci jako zápal plic a úrazy tipu pořezání ,postřelení,popálení a podobně kdy se má rána tendenci zanítit. zkuste to prosím vzít ve stylu že víte že zítra nastane apokalypsa a vy máte možnost si nějaká antibiotika přibalit přičemž máte cronovu nemoc. jaká antibiotika si obstaráte ?

pokud mohu poprosit o více názvů . můj zdroj nemá přístup úplně ke všemu.

PS : jsem si vědom že léky z pochybných zdrojů jsou extrémně rizikové a jakékoliv samo léčení lze důrazně nedoporučit. nicméně jak jsem uvedl - je to pro naprosto vijmečné stavy bez dostupnosti služeb lékařů a budu rád když léky za pár let budu moci vrátit nepoužité.

Snažně prosím o odpověď přímo na otázku . Děkuji

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, jako antibiotika první volby se užívají např. Amoksilav (Augmentin) či Fromilid (Klacid), příp. Biseptol a Deoxymykoin. Crohnova choroba není kontraindikací jejich podání.

Související dotazy

Antibiotika
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jestli by se...
Antibiotika
Dobrý den, opakovaně mi byl ve vagině zjištěn Staphylococcus...
Antibiotika
Dobrý den. Mám zánět středního ucha a beru na to antibiotika...
Antibiotika
Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho zůstávají v těle...
Antibiotika
Dobrý den, beru antibiotika amoksiklav 1g ,avšak cca...
Antibiotika a antikoncepce
Dobrý den, beru antikoncepci Softine a již 9ty den...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antibiotika, horečky, zánět průdušek ve 3. trimestru

Dobrý den, jsem ve 30 tt a mám už 4 . den teploty, 2. den jsem na Atb. Máme...

Antibiotika, několik infekcí a únava

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na nějaké věci ohledně mých zdravotních potíží.Začalo...

Antibiotika, sport, alkohol

Dobrý den, beru antibiotika Zinnat 500 na zánět dutin. Beru je 10 dni a doberu...

ANTIBIOTIKA,ANTIKONCEPCE A OPOZDENA MENSTRUACE

Dobrý den. Týden jsem brala antibiotika na zánět moč. měchýře. Bohužel nevím,...

Antibiotika/antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda ovlivňují antibiotila Ospen 1000 účinnost...

Antibiotika+nealko pivo

Dobrý den,rád bych se zeptal jak je to s antibiotiky a nealko pivem??nikdy...

Antibiotika+slunce

Dobrý den. Minulý týden jsem brala antibiotika Klacid, a ted jsem dostala...

Antibiotika+slunce

Dobrý den. Minulý týden jsem brala antibiotika Klacid, a ted jsem dostala...

Antibiotiková vodička po holení

Dobrý den paní doktorko. Po holení jsem míval na krku červené pupínky/flíčky....

Antibiotikový lék na kůži

Dobrý den p. doktorko. Dochází při potírání kůže antibiotikovými přípravky něco...

Antibiotikum

dobry den rad bych se zeptal jak je skodlive brat casto antibiotika během posledniho...

Antibiotikum a antikoncepce

Dobrý den, dnes jsem začala brát antibiotikum Amoksiklav 650 mg a na víkend...

Antibiotikum Amoxicilin a ztížené dýchání

dobry den chtela bych se zeptat mam infekci a beru amoxicilin ale mam i mensi...

Antibiotikum Biseptol

Dobrý den, před týdnem mi ošetřující lékařka předepsala Biseptol kvůli zánětu...

Antibiotikum Levofloxacin mylan a těhotenství

Dobrý den, brala jsem antibiotikum Levofloxacin Mylan, jsem 35. den cyklu...

Antibiotiky DOXYHEXAL 200 TABS - 2 x denně

Dobrý den, dnes jsem byla opět u lékaře s výtokem (s příměsí i krve) a předepsal...

Antibiotiky zřejmě neléčitelná ureaplasma

Dobrý den, manželku trápí silně pozitivní ureaplasma. Dvakrát bez výsledku užívala...

Antibiotitka+antikoncepce

Dobrý den, mám takový dotaz. Na léčbu angíny mi doktor předepsal antibiotika...

Antibiotka

Dobrý den,chtěl bych se zeptat na antibiotika doxybene a azitrox,pokuď tyto...

Antibiotoka a antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mohou mít antibiotika ROVAMYCINE 3M.I.U....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Trhlina řitního otvoru


Pálení žáhy a říhání


Potíže při sexu

Dobrý den Mám jistý problém. Spolu s přítelem se uspokojujeme, ale jakmile...

Hnisavá angína

Dobrý den, mám hnisavou angínu, večer jsem měla 39 teplotu. Na pohotovosti mi...

Měkký děložní čipek - možné těhotenství?

Dobrý den, teď jsem 3 měsíce brala antikoncepci a další měsíc jsem vysadila...

Vyrážka penisu


FENO vyštření

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak probíhá FENO vyšetření (měření oxidu dusnatého...

Blokáda krční páteře

Dobrý den, chtěla bych se poradit jak postupovat při blokaci krční páteře....

Srdeční arytmie


Bolestivá bulka v okolí pochvy a na klitorisu


Bakterie - Enterobacter Cloacae v močových cestách, co na ni zabírá?

Dobrý den. Prosím vás, už si nevím rady. Dotazoval jsem se sem do diskuse už...

Suchý popraskaný jazyk s bílým povlakem

Dobrý den, mám na vás dotaz a předem děkuji za jeho zodpovězení. Problém: Už...

5 týdnů mám vyrážku na krku

Dobrý den, už 5 týdnů mám vyrážku na krku a teď už mi to jde do obličeje.Byla...

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, tento týden jsem byla na vyndani nehormonalniho tělíska. Bohužel...

Bolesti břicha a žlutá stolice

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může způsobovat mé dlouholeté obtíže.Několik...

Bolest ve tváři

Dobrý den, prosím o radu pro mého manžela. Již čtvrtý rok se "táhne" náš problém,...

Trhání zubů - za jak dlouho, co a jak jíst


Ledvinová pánvička

Dobrý den. Mám dotaz. jsem po kompletní hysterektomii, poté zjištěna hydronefróza...

Platby u zubaře

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: asi 1,5roku jsem nebyla u zubaře a pak jsem...

Brnění malíčku a části prsteníčku


Reklama
Zavřít