Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antikbiotika

Antikoncepce Klára 6.9.2009

Dobrý den, poradila jste mi,že se druhý den po dobrání antibiotik Gyrablock stačí chránit jen antikoncepcí Logest, že už není nijak snížena účinnost těchto pilulek. Zajímalo by mě, zda to platí jen u této kombinace antibiotik a antikoncepce, protože jsem slyšela, že se musí čekat mnohem delší dobu.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Kláro!
Výrobce v řpíbalové informaci ke Gyrablocku (účinná látka norfloxacin) neuvádí, že by příápravek snižoval účinnost antikoncepce. Ačkoli je obvyklé, že kombinace antibiotika a HAK vede ke snížení účinnosti ochrany, v tomto případě můžete klidně spát (s partnerem).

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antihistaminika a kofein

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je pravda, když pravidelné užívání antihistaminik...

Antihistaminika celoročně


Antihistaminika v prvním trimestru?

Dobrý den jsem v 5 týdnu těhotenství a paní doktorka na plicním mi zjistila...

Antihistaminika v těhotenství


Antihistaminika v těhotenství

Dobrý den, již několik měsíců se léčím s chronickou kopřivkou a po absolvování...

Antihistaminika v těhotenství

Dobrý den, jsem ve druhém trimestru a mám alergii, kterou jsem loni zvládala...

Antihypertenzí léčba a PAD


Antihypertenziva při kojení


Antihypertenziva se ráno užívají hned po probuzení

dobry den. mam dotaz. trapi mne ze rano mam tlak v norme 130/65 a najednou skoci...

Antihypertenzní léčba

Dobrý den, v prosinci při návštěvě praktického lékaře mi byl změřen normální...

Antikincepce a krváceni

Dobrý den. Mám dotaz, mám krvácení mimo cyklus což jsem četla že to je normání,...

Antikncepce a zvraceni

Dobry den. Mela bych dotaz ohledne vstrebavani antikoncepce. Vcera v 8 hodin...

Antikncepce bez přestávky

Dobrý den , mohu se zeptat zda si nemůžu nějak zdravotně ublížit pokud beru...

Antikoagulace u arytmie

Dobrý den! Chtěl bych se Vás jen zeptat jaké léky na ředění krve byste mi doporučil...bral...

Antikoagulace v šestinedělí

Dobrý den, momentálně mám před porodem a píchám si fraxiparin 0,4 ml, neboť...

Antikoagulace v šestinedělí

Dobrý den, momentálně mám před porodem a píchám si fraxiparin 0,4 ml, neboť...

Antikoagulace v těhotenství

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o radu ohledně ředění krve před a po porodu....

Antikoagulační léčba

Váženi doktoři chtěl jsem se zeptat když mam nařizenou antikoagulačni léčbu...

Antikoagulační léčba

Dobrý den, ptám se za kamarádku - Němku, která se stěhuje do České republiky...

Antikoagulační léčba

Dobrý den, aplikuji si Clexane po dobu 20 dnů.Krevní srsženina v oku.Kr.sraženina...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Warfarin a dieta

Dobrý den. Při lékařské kontrole byly u mne zjištěny srdeční arytmie /fibrilace...

Zvýšená únava

Dobrý den, můžete mi poradit, jak bojovat s únavou? Je mi 24let, pracovní...

Zvýšená teplota u kojence

Dobrýden, mam 7 měsíců starého chlapečka a začínají mu růst zoubky. Vím, že...

Bolest při močení

Dobrý den, potřeboval bych od Vás pomoc o co by se mohlo jednat, protože už...

Infekční mononukleóza

Dobrý den, mám dotaz na infekční mononukleózu. Konkretně mi jde o fyzickou námahu....

Tlak

Dobrý den, je mi 52 let, mám již několik let vysoký tlak. Nejprve jsem brala...

Vřídky na krčních mandlích

Dobrý den již delši dobu mne trápí nepříjemný pocit v krku - konkrétně v oblasti...

Pálení pravého stehna


Statiny a alkohol

Dobrý den, prosím vás užívám Atorvastatin Actavis 20mg.Mohu na tyto léky pít...

Slano v ústech


Suchá kůže na penisu

Zdravím ,asi před 14 dny se mi u kořene penisu jakoby ze shora objevil lehce...

Zúžení páteřního kanálu

Dobrý den,prosím o vysvětlení MR a radu jak postupovat ke zlepšení zdrav.stavu. Spondylogenní...

Bolesti nohou

Dobrý den,mám bolesti nohou pravá od kyčle po kotník,levá od kolena dolu.Večer...

Zvětšená štítná žláza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález ze sona: zvětšená výrazně...

Loupání kůže v ústech

dobrý den chtěl bych se zeptat poslední dobou mám v ústech na levé tváři vevnitř...

Je to prý asi migréna s aurou nebo spojené s moji problematickou krční páteři

Dobry den, uz priblizne 8 let mam tyto problemy. V posledni dobe se to stupnuje...

Vysoký tlak krevní


Neštovice a očkování


Bolesti při nádoru slinivky

Dobrý den paní doktorko.Chci se zeptat mam nemocneho bratra a má nador na slinivce...

Pálení a brnění nártů a plosek nohou

Dobrý den , každý podvečer a večer mě pálí až brní plosky a nárty nohou. Někdy...

Reklama
Zavřít