Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Antikoagulační léčba

Lenka H. 25.8.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, aplikuji si Clexane po dobu 20 dnů.Krevní srsženina v oku.Kr.sraženina se podstatně zmenšila.Lékaři mne chtějí převést na Varfarin,ale já se tomu bráním.Jsem diabetik na inzulínu 26 let,onkol.pacient,léčím vys.krevní tlak a mám zel.zákal v obou očích.Chtěla bych lék šetrnější,abych nebyla omezovaná množstvím zeleniny.Je nějaká jiná možnost volby léku? Děkuji za odpověď. Mgr.Lenka Hannichová

Odpovídá:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, vzhledem k dalším onemocněním by Váš dotaz měl zodpovědět internista - proto Vás předávám specialistovi. Bylo zjištěno, že není již nutná taková přísnost v konzumaci zeleniny. Jen nesmí být výkyvy. Bude-li konzumace zeleniny (především listové) přiměřená, pravidelná, lze pomocí pravidelné kontroly INR nasadit účinnou dávku Warfarinu. Podrobnější informace Vám podá odborný lékař. S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová -praktická lékařka

Odpovídá:

MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

Dobrý den Warfarin je zcela běžným lékem, který se užívá při potížích které máte. Není potřeba se ho zvláště obávat. Jeho užití samozřejmě má svá úskalí. Stran zeleniny není nezbytně nutné omezovat její příjem, jenom je potřeba aby byl příjem vitaminu K(o který v podstatě jde) stabilní. Tj pravidelná konzumace stejného množství zeleniny by vadit neměla, dávka Warfarinu se tomu přizpůsobí. Je potřeba se vyhnout nárazovému požití vetšího množství kapusty, brokolice apod. Existují i jiné alternativy, tedy léky snižující srážlivost krve, jiné než Warfarin. Jejich problémem je hlavně vysoká cena. Né každý pacient splňuje kritéria úhrady pojišťovnou. Lze je samozřejmě užívat za plnou úhradu s pozdravem

Související dotazy

Co je to antikoagulační léčba?
Co je to prosím antikoagulační léčba? Našli mi v krvi...
Antikoagulační léčba
Váženi doktoři chtěl jsem se zeptat když mam nařizenou...
Antikoagulační léčba
Dobrý den, ptám se za kamarádku - Němku, která se stěhuje...
Antikoagulační léčba po akutní trombóze
Dobrý den, mám vyléčenou trombózu, žíly mám plně průchozí...
Antikoagulační léčba a byliny
Dobrý den pane doktore,chtěla bych se zeptat,jestli...
Léčba rabeprazolem
Dobrý den, doktor mi předepsal apo rabeprazole 20 mg...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antihypertenzí léčba a PAD


Antihypertenziva při kojení


Antihypertenzní léčba

Dobrý den, v prosinci při návštěvě praktického lékaře mi byl změřen normální...

Antikbiotika

Dobrý den, poradila jste mi,že se druhý den po dobrání antibiotik Gyrablock...

Antikincepce a krváceni

Dobrý den. Mám dotaz, mám krvácení mimo cyklus což jsem četla že to je normání,...

Antikncepce a zvraceni

Dobry den. Mela bych dotaz ohledne vstrebavani antikoncepce. Vcera v 8 hodin...

Antikncepce bez přestávky

Dobrý den , mohu se zeptat zda si nemůžu nějak zdravotně ublížit pokud beru...

Antikoagulace v šestinedělí

Dobrý den, momentálně mám před porodem a píchám si fraxiparin 0,4 ml, neboť...

Antikoagulace v šestinedělí

Dobrý den, momentálně mám před porodem a píchám si fraxiparin 0,4 ml, neboť...

Antikoagulace v těhotenství

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o radu ohledně ředění krve před a po porodu....

Antikoagulační léčba

Váženi doktoři chtěl jsem se zeptat když mam nařizenou antikoagulačni léčbu...

Antikoagulační léčba

Dobrý den, ptám se za kamarádku - Němku, která se stěhuje do České republiky...

Antikoagulační léčba a byliny

Dobrý den pane doktore,chtěla bych se zeptat,jestli můžu užívat kotvičník při...

Antikoagulační léčba po akutní trombóze

Dobrý den, mám vyléčenou trombózu, žíly mám plně průchozí a pomalu vysazuji...

Antikocepce

Dorby den mam dotas mam spozdenou mensturaci o 4 dny a beru antikocepci mam...

Antikocepce

Dobrý den ráda bych se zeptala jsem pár měsíců po porodu a nedávno jsem začala...

Antikocepce

Dobry den,mam problem.Ve meste kde bydlim nemaji na gynekologii misto pro me...

Antikocepce

dobry den, 6 let po sobě jsem užívala belaru pak jsem vysadila protoze jsme...

Antikocepce

Dobrý den, mám dva dotazy ohledně antibiotik. Paní doktorka mi dnes předepsala...

Antikocepce a zvracení

Dobrý den, když jsem užila antikoncepční pilulku mezi 7 -8 h večerní a ráno...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křeče v břiše, špatné dýchání, vodnatý průjem

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Je mi 16 let, a mám pár zdravotních problémů...

Magneticka rezonance v narkoze

Dobry den, chtel bych se zeptat za otce, jestli jsou, popr. jaka rizika pri...

Opakované mykózy

Dobrý den, již dlouho trpím na opakované každoměsíční mykózy. Před lety jsem...

Krvácení nosu spojené s bolestí hlavy

Dobrý den, Poslední dobou mám obtíže spojené s krvácením z levé dirky nosu...

Problémy s hlasem a polykáním

Dobrý den, posledních několik let, dejme tomu tři roky, mě trápil "zastřený"...

Skříplí nerv

Dobrý den, mám takový dotaz už několik let cca od 15 je mi 20 me bolívá cca...

Výsledky EMG

Dobrý den, potřebovala bych vysvětlit vyšetření EMG: susp. lehká demyeliniz....

Citlivost prsou

Dobrý den chci se zeptat bolí mě prsa na dotek přes měsíc. když nane sáhnu nevím...

Diabetologie

Chci se zeptat jak mohu srazit vysokou cukrovku když inzulín a siofort nezabírají...

Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje


Bolesti hlavy


Chronické nadýmání

Dobrý den, již několikátým rokem trpím chronickým nadýmáním. Jiné závažné trávicí...

Přeočkování proti tetanu


Ledvina s vyklenutou konturou

Při vyšetření na nefrologii mám uvedeno ve zprávě - levá ledvina s vyklenutou...

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Lipom na čele

Dobrý den, na čele jsem měl několik let bouli. Nyní jsem si ji nechal odstranit...

Antihypertenzní léčba

Dobrý den, v prosinci při návštěvě praktického lékaře mi byl změřen normální...

Přeskakování v lokti

Dobrý den, hodně sportuji a poslední 4 měsíce chodím i hodně do posilovny. Poslední...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×